dinsdag 6 september 2011

Shopping Spree

Rood effen vest met capuchon dat overal bij past, blauwe ribbroek (idem) plus effen donkergrijs lange mouw shirt (idem) en een groengestreept monstershirt 
Herfstig, regen, harde wind, en vallende blaadjes en zo. En Logan heeft alleen zomerkleren, want die van vorige winter (toen nog een baby) past ie allang niet meer. En dus belde dochter vanochtend: Of ik zin had om mee te gaan om een nieuwe wintergarderobe voor hem te kopen? Lucky dreumes, elk seizoen een kast vol nieuwe kleren!

Lekker warme blauwe monster sweater
Jammer dat ie zelf niet mee mocht. Het had mij wel leuk geleken (ghe ghe) om hem alles zelf te laten passen. In elke winkel (en het waren er veel!!!) hem uitkleden, aankleden, weer uitkleden... Maar dat mocht dus niet van zijn mama. Nu stond ze dan met een broek in haar handen zich af te vragen of dit niet veel te groot viel, hoewel wel de maat die hij nu heeft (92/98).

Geruit warm overhemd, leuk onder het rode vest of over het donkergrijze shirt
We kochten kleertjes in heel veel verschillende winkels. Wel zoveel mogelijk dingen die bij elkaar passen. Dus werden tasjes open gehouden bij die broek of dat shirt, om te kijken of dat onderling ook bij elkaar stond. Want soms heeft een dreumes alleen een vies shirt, en soms alleen een vieze broek ;-)

Khaki broek en blauwe ribbroek
Hij heeft nu nog wel 2 spijkerbroeken nodig. De jeans die we vonden in zijn maat waren a. niet warm genoeg, b. niet stoer genoeg, of c. te simplistisch. Ook voor een winterjas zijn we vandaag niet geslaagd (zie a. en b. en c.). Donderdag gaat ze weer shoppen, voor de rest, maar dan met haar schoonzusje. O.a. C&A en V&D hebben we vandaag nog niet gehad, dus wie weet slagen ze daar dan.

Knuffelig zachte badjas met geheel bijpassende boxershorts :-)
Hij kreeg ook 2 nieuwe warme pyama's, vooral de flanellen van Cars is super. Hoezo een echte jongen? Ze pushen hem echt niet, maar hij is helemaal uit zichzelf totaal weg van alles wat maar wielen heeft: auto, brrmm brrmm... En ik verheug me nu al op een foto van Logan in zijn nieuwe blauw/groene badjas, een beetje open hangend zodat je de bijpassende boxershort ziet. Echt stoer!

Alles past bij elkaar :-)
Nog steeds niet 100% beter van m'n griep (al 2,5 week nu!) zei ik dat ik best moe werd, en wat "achter de poest" (= Gronings voor kortademig), gecombineerd met zere voeten. Waarop dochter zei dat zij dat ook had. Geen griep dus, maar gewoon zo heftig shoppen dat het bijna topsport is ;-)

Auto brrmm brrmm... Cars pyama dus :-D
Eindelijk terug thuis moest alles natuurlijk worden uitgepakt en bewonderd, door papa en door tante Nynke die daar ook was. Logan hielp zelf ook flink mee, bij elk tasje was het gelijk: Open? Leuk zoveel als ie nu al praat! We gingen weg toen hij sliep, dus hij had mij nog niet gezien vandaag. Maar ik kwam binnen na het winkelen en hij zei gelijk Oma! met een grote grijns, en kwam me een kusje geven (dat kan ie ook al). 

Monster is blue volgens papa, maar volgens oma is dit shirt toch echt green, en niet blue :-P
Jammer genoeg kreeg hij ook mijn eigen tasje te pakken, met een Cars bal en stoepkrijt, voor als ie bij mij is. En het was huilen toen ik al dat leuks meenam toen ik naar huis ging: Hebben!

@ Christina: Ik heb echt heel erg geprobeerd om Char nieuwsgierig te maken naar de slofjes, maar ze wil het nieteens weten. Sterker nog: Als je het aan mij vertelt dan zeg ik het :-( Ze zegt dat ze heus wel nieuwsgierig is, maar dat ze het niet wil weten, het moet een verrassing blijven. En dus geef ik jou lekker Chars adres ook niet, zodat ik ze als eerste in handen krijg, voor in een blogje :-D De suèdine is vandaag op de post gegaan, dat moet je dus morgen in huis hebben ;-)

9 opmerkingen:

Christina zei

Ha, ik was al van plan om het naar jou te sturen. En nee, ik ben niet beledigd als ze nog andere koopt ofzo ;-). Het breiwerk is af (iets andere kleurtjes, ik wou niet naar de winkel dus ik heb restjes gebruikt, maar past wel bij wat ik je gemaild heb) en nou wordt het naaien en passen.

Tja, ik heb het mezelf moeilijk gemaakt, patroon eigenlijk compleet opnieuw verzonnen, sommige delen 3x uitgetrokken en opnieuw gebreid om de maat goed te krijgen. Dus morgen bij daglicht afhechten, naaien en afwerken. Zooltjes komen dus exact op tijd, donderdag wil ik weer aan het (roze/rode/paarse kruippak op bestelling. Hmm, misschien kan ik er roze pompoentjes bij maken.......

Aragog zei

Tja ze dreigde mij dus om jouw (email)adres te vragen via m'n weblog als ik iets verklap. Heb het tijdens de straatbbq wel aan andere oma verteld, want ik moest het toch ff kwijt, lol.

Ze heeft nog geen anderen gekocht hoor, dus we wachten het met spanning af! Ik had gedacht dat het minstens een week zou duren, maar morgen heb je het suèdine in huis, als Post.Nl zich houdt aan: binnen 24 uur bezorgen. Lol en ik zet ze dan op m'n weblog nog voordat dochter ze ziet :-)))

Anoniem zei

ok dan kijk ik de komende dagen niet op je weblog ;)

ben echt nieuwschierig christina dus wil ze voor het eerst in hun volle glorie zien haha

Aragog zei

(roze/rode/paarse kruippak op bestelling)... toch niet voor G-zonder-blog hoop ik?

Christina zei

Ha, G-zonder-blog in een kruippak. Ik lig spontaan in een deuk (en ik moet het manlief uitleggen :-D) Of G in roze pompoentjes. Hmm. Let's not go there.

Christina zei

http://postimage.org/image/yuwj6v8k/ Zou het de juiste maat zijn denk je?

Aragog zei

logans maatje 24 is 15 cm, volgens google, van teen tot hakje, Of bedoel je nu weer het kruippakje voor G-zonder-blog?

Christina zei

Euh ja dat laatste. Ik was in een flink melige bui.

Het zooltje van het slofje zweeft ergens tussen de 16 en 16,7 cm, maat 24 en 25 dus. NL schoenmaat = (3/2 *(voetlengte in cm+2)) volgens Wikipedia en andere tabellen. Wat overigens een flinke joekel van een voet is voor een kereltje van zijn leeftijd.

Anoniem zei

ja het is ook een grote kerel :O

hij loopt al in maat 98 (vanaf 2 jaar) en is nog niet eens anderhalf. vriendinnetje van hem bijna 4 heeft maat 104 en is maar een paar cm langer lol

Zal wel in de genen zitten. papa is 2 meter en schoenmaat 47 ;) mama daarentegen 1.60meter en schoenmaat 37 lol