zaterdag 16 augustus 2014

Yucatán Expeditie

In de verte zie je een pyramide, en een enorme stenen bank/troon
Ik heb nu (voor de 2e keer deze zomer) 2 weken vakantie. Deze vakantie blijf ik thuis, maar we gaan wel leuke dingen doen! We begonnen vandaag al goed: op expeditie bij de Maya´s in Yucatán!

Het is er erg gevaarlijk, vaak moet je om ergens te komen het water oversteken via stepstones, en soms moet je dan zelfs op een krokodil gaan staan!
Yucatán is bij de dierentuin hier in Emmen, en met onze abonnementen van de dierentuin kunnen we er gratis in! Dit was zó leuk, hier wil ik wel vaker naartoe! :-D
Er is ook een reusachtig piratenschip, waar je natuurlijk ook in kunt!
Tussendoor hebben we de verloren calorietjes wel weer aangevuld toen we even lekker gingen zitten om iets te drinken, en om samen een portie kibbeling, een bakje patat en een grote portie poffertjes te delen :-)
Oma trakteerde en dat viel nog reuze mee, want als abonnementhouder kreeg ik 10% korting, lol. 

Oma heeft haar work-out wel weer gehad voor vandaag: het was de hele middag kruipen en klimmen via rare ladders, touwbruggen, glijbanen enz, Het leek wel apenkooi! :o

 

Het ideale uitstapje voor Jade, die niets liever doet dan klimmen en klauteren :-D

Veilig met Beh in haar mondje :-)
Het was een geweldig leuke middag, Yucatán is echt een aanrader! Een gigantisch groot indoor speelparadijs, maar je hebt helemaal niet het idee dat het overdekt is. Met heel veel geklim en geklauter, ook veel over en langs water, en spannende dingen zoals een doolhof met kakkerlakken en vogelspinnen erin, een vleermuizengrot, en nog veel meer!


Aan het einde van de middag gingen we het theater in, waar een heel erg leuke show was van een dierenredder, een nijlpaard (Nijla) en een blotekont aap die graag scheten liet (Baboe). Met (mee)zingen en -dansen, een gevaarlijke slang, een bange spin en een stotterende papegaai.


Na afloop mocht je met de cast op de foto. Helaas moest wel iemand die foto maken... dus oma staat er niet op :-(

Toen stelde de Ranger zelf voor om nóg een foto te maken, maar nu met alleen Logan er bij op :-)

Vergezicht met één van de grote glijbanen, en een krokodil in de diepte

Logan als Superheld, zoals hij het zelf noemde :-)

vrijdag 15 augustus 2014

Trackable / Travel Bug

Bij het geocachen zoek je naar de cache: een heel kleine tot en met erg grote "container" waarin naast een logboekje vaak ook stash zit: de schat, oftewel allerlei leuke spulletjes om te ruilen.

Maar wat er ook in kan zitten is een Travel Bug: elke travelbug heeft zijn eigen unieke nummer. Mensen laten een eigen travelbug "vrij" (je plaatst hem in een cache) en iedereen die hem vindt kan hem loggen op de website van geocaching.com met dat nummer. Een sport op zich, travelbugs vinden. Nog leuker is het als de vinder de travelbug meeneemt en hem weer achterlaat in een andere cache.

Je kunt je Travelbug een reisdoel meegeven, maar dat hoeft niet. Bijvoorbeeld dat ie steeds naar het zuiden reizen moet, op den duur komt ie dan vanzelf ongeveer terug op de plek vanwaar ie vertrok. Of je wilt dat ie zo veel mogelijk kilometers aflegt, het geeft niet waarheen. Of dat ie zo snel mogelijk reist. Of dat ie naar China gaat. Verzin het, en het kan ;-)

Hogeland / Highland
Tijdens mijn vakantie van 20 t/m 30 juli in Aduarderzijl (daarover komt vast ook nog wel een blog) wilde ik ook veel gaan geocachen in 't Grunnegerlaand. Dat is uitstekend gelukt :-D

Als speciaal kadootje aan mezelf wilde ik daar ook mijn allereerste eigen travelbug de wijde wereld in sturen. De travelbug op zich (een aluminium met oranje hanger met daarop de unieke tracking code) had ik al mee. Ik ben naar Eenrum gereden, het dorp van mijn ouders en grootouders, om daar bij klompenmaker Van der Meulen een Groninger klompje te kopen.

Capsulecache
Daarmee ging ik toen op zoek naar de cache die het dichtst bij mijn geboortedorp Den Andel lag. Helaas lag er geen in Den Andel zelf, maar wel eentje er dichtbij, in Baflo. En laat ik nu geboren zijn in (toendertijd) de gemeente Baflo! Deze capsulecache was ook nog eens heel erg leuk en origineel :-)

Extra detail: Terwijl ik met de capsulecache bezig was kwamen er een vader en zoon aan op de motor, duidelijk ook op zoek naar deze cache. We hebben heel even gepraat, en toen reed ik weer verder. Later zag ik op de website dat ze logden als: Voossies. Aparte naam, en mijn oma heette Voos... Ik heb die man gemaild en jawel, die is dus familie van mijn oma. We hebben zelfs ooit al eens contact gehad via email over onze familiegeschiedenis :-)

Mijn TB heeft als reisdoel meegekregen: Van het Hogeland (Groningen) naar de Highlands (Schotland). Hij is inmiddels al gevonden, en verder gereisd. Heel erg leuk vond ik dat de vinder hem speciaal heeft achtergelaten in een cache in Hoogland (bij Amersfoort). En nu maar wachten op de volgende vinder, en dat ie uiteindelijk de Highlands bereikt, en dan weer terugkomt naar de Hondsrug!

Het tracking nummer is natuurlijk expres onzichtbaar op deze foto :-P
Travelbugs heb je in vele uitvoeringen. Als ze maar een officieel uniek eigen geocache nummer hebben. En dat heeft mijn auto tegenwoordig ook! Daar zit nu achter de achterruit een sticker die mensen die hem zien kunnen loggen. Dat hebben Michel en dochterlief al gedaan, maar ook een onbekende die mij in het centrum van Emmen zag rijden. Het is erg spannend om af te wachten waar mede-geocachers mijn auto zien, en dat ze dan ook nog opmerken dat er een trackable sticker achterop zit :-D

donderdag 14 augustus 2014

Kinderarbeid

Jong geleerd is oud gedaan
Dacht ik toch dat augustus altijd de warmste maand van het jaar is, nu lijkt het wel of de herfst er al aan komt. Compleet met dode bladeren in de tuin...

Voor wat hoort wat
 Gistermiddag nadat ik klaar was met thuiswerken kwam dochterlief gezellig langs met de kleinkids :-)

Ledigheid is des duivels' oorkussen
En natuurlijk krijgen ze ook altijd drinken en iets lekkers van oma maar... 

Wie niet werkt zal ook geen lekkers krijgen :-P
 Daar moet natuurlijk wel voor gewerkt worden, want... voor niets gaat de zon op :-D
Logan weet al dat zijn werk bij oma in ieder geval het voeren van de vijvervisjes is, en ook Jade helpt daar al flink aan mee, hoewel zij nog moet leren dat het vijvervoer in het water terecht moet komen ;-)

Arbeid Adelt
 Daarnaast heb ik ze gisteren geleerd hoe je met veger en blik herfstblaadjes opruimt, en dat lukte ze al prima! Best handig, kleinkinderen :-D

Jade is volledig opvouwbaar :-)


Naast hard werken mag er natuurlijk ook nog wel even gespeeld worden ;-)  
Tenslotte zijn ze pas 2 en 4 jaartjes, lol


Jade heeft ontdekt dat Ronja het heel leuk vindt als je dingen voor haar weggooit, zoals een bal, zodat Ronja het dan weer terug kan brengen. Alleen moet Jade nu nog even leren om ietsjes verder te gooien, hihihi... 


Als ik een bal heb rent Ronja alvast een flink eind in de richting waarin ze denkt dat ik zal gooien... 
Zo ook bij Jade, alleen heeft Ronja al wel door dat de afstand dan ietsjes kleiner zijn zal: