zaterdag 31 januari 2015

Koken en Afvallen

Hier werd weer druk gekookt vanmiddag!
Omdat iets minder gewicht vast ook wel goed is voor mijn loopprobleem besloot ik in december om maar eens wat gewicht te gaan verliezen. Het leek mij het meest haalbaar om dat te doen door flink te minderen met koolhydraten.

Geen echt dieet, hoewel Southbeach, Dr. Frank, Atkins er allemaal wel op lijken. Dochterlief en ik hebben er van alles over gelezen, en besloten is dat ik wel eet wat ik echt lekker vind, maar dan met zo weinig mogelijk koolhydraten, dus: geen aardappel, rijst, pasta, graan (alleen koolhydraatarm brood van de warme bakker), en zo weinig mogelijk suiker.

Beenham met wokgroente
Oh ja, en vaker eten dan 1x per dag :O

Dat lukt prima, want ik ben al ruim 4 kilo kwijt! En toch geniet ik van lekker eten, Vlees, vis, ei, kaas, erg veel groente, en Bulgaarse yoghurt met een klein beetje fruit erdoor (aardbei, bosvruchten, druiven). Snacken doe ik o.a. met blokjes kaas, olijven, noten, snoeptomaatjes. Helaas mag ik maar weinig fruit, want daar zit ook veel suiker (= koolhydraten) in.

Door dochter gemaakte crackertjes als ontbijt en als tussendoortje (van amandelmeel met wat geraspte kaas)

En die 4 kilo ben ik dus kwijt met amper bewegen, wegens mijn pijnlijke rechterbeen. Hoewel ik wel 3x per dag oefeningen van fysiotherapie doe op een matje, en 's avonds voor de tv fiets ik op het trapfietsje. Als ik nu normaal lopen kon viel ik nog wel veel sneller af!

Stilstaan is het meest pijnlijk, en dus kan ik ook niet goed zelf koken (aan het aanrecht staan). Dat probeer ik nu en dan wel, en dan maak ik soep. Van lekker veel verse groentes, verse tuinkruiden, vlees en bouillon. Dus geen vermicelli, en geen kant-en-klaar pakje soep erdoor. En dat is errug lekker!

salade met een paar met tonijn gevulde pompoentjes en veel verse tuinkruiden

Ook maak ik zelf nu en dan sla: iets van sla, met er door bv tomaat, komkommer, bleekselderij, paprika, rode ui, blokjes kaas, olijven, en/of een blikje vis of wat gerookte kip, met olijfolie en azijn als dressing. Prima voor de lunch, maar ook wel als avondeten.



En zo nu en dan komt dochterlief een middag in mijn keuken staan. Ze maakt dan in een paar uur tijd zo'n 6 tot 8 maaltijden, in 2 tot 3 verschillende smaken. Dat gaat de vriezer in, en ik kan dan 's avonds een heerlijke gezonde vers gekookte maaltijd zó in de magnetron zetten :-)

Spruitjes met kipfilet gevuld met kaas, schwarzwalder schinken eromheen en toen even in de oven gebakken :-)
Ik drink zelfs bijna elke dag nog wel een glas (of 2) rode wijn, en in het weekend soms port. Ons zelfbedachte dieet werkt prima, en dit is er eentje die ik heel goed ook lang vol kan houden. Het is voor mij absoluut geen afzien, alleen andere keuzes maken. En zo lang ik hierdoor langzaam aan steeds wat meer gewicht verlies is dit mijn ideale dieet :-D

Met heel veel dank voor alle steun van dochterlief! 

7 opmerkingen:

Mama Lotje zei

Graag gedaan dat weet je ;)

Christina zei

Het is ook nog eens heel goed voor je suiker en bloeddruk. Manlief is ook al kilo's kwijt met een soortgelijke methode. Salade of visje tussen de middag. Ik eet er nog een beetje speltbrood bij af en toe, maar ik doe dapper mee. En het werkt! (en idd niet strikt Atkins of Southbeach, maar je kunt er wel lekkere recepten van gebruiken)

Aragog zei

Ik heb gelukkig geen last van suiker of bloeddruk, maar het is zeker niet verkeerd denk ik, zoals ik nu bezig ben. En afzien is het ook niet, met kerst was ik al bezig, toen hebben we gegourmet, het enige dat ik dan laat staan is stokbrood en salade met aardappel erdoor.

Met het etentje vrijdag idem, gewoon geen aardappeltjes en friet nemen, alle vlees en groente mag gerust. En dat toetje mocht ook, want je moet ook wel eens kunnen zondigen he :-)

AnneRie zei

Supergeweldig !!

Aragog zei

Nu al ruim 5 kilo er af! :-D

Is speltbrood ook koolhydraat arm?

Christina zei

Speltbrood heeft meer lange koolhydraten en minder korte. Ik merk dat ik het lekkerder vindt dan koolhydraatarm brood en dat ik het dus langer volhoudt. En ik eet er niet meer van, 2 boterhammen per dag max. Gaat dan wel om Duits speltbrood of dat van Bakker Pots. Speltbrood van Jumbo, AH of Aldi werkt minder goed omdat ik daar toch meer van nodig heb.

Christina zei

-t :-)