zaterdag 11 juni 2011

Malin is weer beter :-D


Vorige week zaterdagavond laat begon dochter me te bellen en te sms-en. Malin was ziek, en ze maakte zich grote zorgen. Hij lag maar te liggen, at en dronk niet en had duidelijk moeite met ademen. Uiteindelijk besloot ze het nog even aan te zien, want het was tenslotte al laat op de avond. Maandagmorgen ga ik direct met hem naar de dokter, als ie dan nog zo is. Ze heeft hem meegenomen naar bed, waar ze natuurlijk zelf de hele nacht wakker lag :-(

Zondag moest ik werken, en zij moesten naar Friesland: Beppe was jarig en de hele familie kwam. Via Facebook vond ik 's nachts nog haar vriendin bereid om zondagmiddag bij hun thuis op Malin te passen. Tenslotte is T. zijn peettante. Malin is heel speciaal, ze kregen hem toen ze net samenwoonden. Hun eerste "kindje" dus, en mijn allereerste kleinkat. Hij heeft een heel lief karakter. Als Logan hem eens stevig te pakken heeft doet ie niets, en toen Hypertje heel erg ziek was hield Malin hem warm en schoon, tot het einde toe.

malin2.jpg
12 juni 2006: http://aragog.web-log.nl/aragog/2006/06/malin.html
Zondagavond kwamen de kids thuis, en was Malin nog steeds ziek. T. had hem niet zien eten of drinken ook. En hij begon nu aanvallen van piepend ademen te krijgen. Toen dochter me tegen 11 uur belde had ie dat al 4x gehad. Hij klonk dan als een astmapati├źnt zei ze, en ze kon hem in een ander vertrek nog horen hijgen. Ik hoorde dat ze zich nu echt heel erg veel zorgen maakte...

Nog een nacht wakker liggen, terwijl ze al bek-af was, en dan overdag weer een dreumes achterna rennen werd echt teveel voor haar. Dan maar fors meer betalen dan wanneer je wacht tot maandagochtend. Schoonzoon sliep al, die moest er 's ochtends weer om 6 uur uit voor zijn werk.

En dus rende ik naar mijn auto, nog steeds in m'n Shell-kleren. Mijn bench mee, want die van hun was uitgeleend. Dochter had ondertussen de dierenarts-van-dienst uit bed gebeld. Tegen half 12 's nachts kwamen we daar aan met Malin, en ik had mezelf al voorbereid op een nachtelijk drama en een intens verdrietig kind, maar gelukkig viel dat reuze mee!

Malin heeft ooit een tijdlang pilletjes geslikt voor zijn hartje, waar volgens haar (nu vorige) DA iets aan mankeerde. Toen hij door die pillen veranderde in een zombie die alleen nog maar sliep, en hij daardoor ook steeds dikker werd, is ze vorig jaar met die pillen gestopt. Ook omdat het elke dag weer een gevecht was om de pil in de kat te krijgen, die er dus eerder nog door achteruit ging, dan vooruit :-(

Deze dierenarts nam alle tijd, luisterde heel lang, en nog langer, even wachten want hij heeft natuurlijk eerst even stress omdat ie hier is, en constateerde dat zijn hart (waar wij bang voor waren) prima in orde was. Ze verbaasde zich dat hij daar ooit medicijnen voor had gekregen... Wel hoorde ze ruis in zijn longetjes, en dan vooral links. Hoogstwaarschijnlijk een longontsteking dus, maar hier wordt hij wel weer beter van hoor. Zijn conditie vond ze prima, en 5 jaar was ook nog heel erg jong.


Sinds kort mogen Esprit en Malin weer naar buiten. Sinds het laatst zo heel warm was. Meer dan een jaar waren ze binnenkat, maar dat werd onhoudbaar met een dreumes, en met ramen open zetten om te luchten. Het werd teveel gegoochel om steeds in de gaten te houden dat de ramen beneden open stonden, of de tuindeur, en dat daarom de deur naar de gang dicht moest, met de katten boven. Of dat Logan boven lag te slapen, en daarom beneden alles potdicht moest, en de katten weer naar beneden.

De dierenarts dacht dat het daar misschien wel door kwam: de stress en de opwinding en de drukte van ineens weer vrij naar buiten mogen. En ineens veel meer lichaamsbeweging. En dus zitten de poezebeesten nu weer binnen opgesloten. Daar zijn ze het zelf niet mee eens, want het kattenluikje in de deur naar de tuin hebben ze van de week samen half gesloopt. Kleinzoon kwam er toen ook aan kruipen en maakte de klus even voor ze af: het luikje is nu helemaal gesloopt, lol.

Malin kreeg 2 injecties, en dochter kreeg antibiotica en corticostero├»den voor hem mee. Beide kuren afmaken en volgende week dinsdag terugkomen. De schade was ruim 80 euro, maar dat is Malin ook wel dubbel en dwars waard!

Terug thuis, misschien al wat opgeknapt door de injecties, at ie zomaar met smaak het hele blikje tonijn (voor mensen) leeg dat ik ook nog in de gauwigheid meegenomen had. Mijn speciale middeltje om een zieke kat weer te laten eten ;-)

En per dag knapte hij op, inmiddels is ie al weer helemaal zijn oude zelf! Dochter besloot om naar deze dierenarts over te stappen, die ze nu meer vertrouwt dan de vorige. Dinsdag weer terugkomen dus, en dan wordt ie vast weer helemaal beter verklaard. En dochter neemt dan gelijk reisziektepilletjes mee voor Ronja, voor onze vakantie over ruim een week.

3 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat het weer goed gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanmiddag terug geweest bij de dierenarts die heel tevreden was. De medicijnen afbouwen, de antibioticakuur afmaken en terug hoeft ie alleen als het daarna weer slechter gaat. Hoogstwaarschijnlijk was het een virusinfectie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is inderdaad eventjes schrikken.

    BeantwoordenVerwijderen