woensdag 5 augustus 2020

Zwemmende Cavia's

Gisteravond zat ik nog even in de tuin bij dochterlief, toen Jade naar beneden kwam met haar cavia's. Het zijn geen baby's meer, maar helemaal volwassen en groot zijn ze ook nog niet. Ik zei, kijkend naar hun zwembad, dat ik op YouTube filmpjes gezien had van zwemmende cavia's, en dat ze dat van nature schijnen te kunnen....


Na even overleggen besloten we het maar eens te proberen. Jade werd naast het zwembad op een stoel gezet met een grote handdoek op schoot, voor na afloop. Dochter deed haar schoenen uit om ze uit het water te kunnen "vangen".


Ze liet heel langzaam en voorzichtig de eerste in het water zakken, maar zodra zijn buikje het water raakte zwom ie al uit haar handen weg! Met nummertje twee ging het even later net zo. Ze hebben 1 voor 1 gezwommen, maar wie weet de komende dagen met tropische hitte dat ze er dan ook eens samen met de kleinkids in mogen?


Allebei hebben ze er maar heel even in gezeten, 1 rondje per persoon. Eerst maar even zien hoe ze het vinden, maar zo te zien genoten ze er echt van! En na afloop werden ze lekker droog gewreven in Jade's handdoek, en toen in hun hok terug om lekker uit te rusten.


Natuurlijk is het ook gefilmd, zowel door Logan als door mij:




1 opmerking: