donderdag 3 juni 2010

7 weken

Kleinzoon weet, zo jong als hij is, al precies hoe hij zich van zijn beste kant kan laten zien! Vorige week op het consultatiebureau: Mooi zo, hij duwt zich al op als hij op zijn buikje ligt (oh, dacht dochter, dat is dan voor het eerst). Dinsdag lachte hij voor het eerst: Naar de kinderarts! En toen het hele gezinnetje vandaag op de foto ging bij een echte fotograaf keek hij wakker en wel keurig de camera in. Ook de pasfoto voor zijn eerste ID-kaart (10 jaar geldig, lol), lukte gelijk!

Foto: de eerste keer slapen in het ledikantje bij oma.

Verder doet hij het ook perfect, dinsdag was hij 54 cm lang, en maar liefst 4750 gram (dat is 9,5 pond) zwaar! Een lekker bol koppie heeft ie nu, met een mooi stevig lijfje. Zijn armpjes en beentjes zijn nu naar verhouding nogal kort en dun, maar de erg grote handjes die hij vlak na de geboorte leek te hebben zijn nu wel meer in proportie.

Verder zie ik elke keer dat ik hem zie dat zijn mooie donkere wimpertjes alweer langer geworden zijn, en wordt het haar bovenop zijn hoofdje steeds minder onzichtbaar (steekt tong uit naar dochter).
Vandaag had ie een heel mooi geruit zomers overhemdje aan, maatje 62 alweer. Met een witte linnen broek. Plus een blauw zomerpetje op. Daar helaas geen foto van, want dochter was haar camera vergeten. De foto hiernaast, in zomerjasje met (te grote) kleppet op is van een paar weken geleden.

De kinders hebben van alles geprobeerd, maar helaas, oma's camera mobieltje communiceert niet met Windows 7! De enige mogelijkheid om er foto's vanaf te krijgen is nu om de oude pc in de logeerkamer aan te zetten, de foto's daar vanaf mobieltje op een USB-stick te zetten, en ze dan beneden vanaf die stick in m'n goede pc laden. Nogal omslachtig, maar wie weet komt er alsnog eens een nieuwe driver beschikbaar. Zodat alles weer werkt als vanouds. En anders maar een nieuw mobieltje: In september is mijn contract 2 jaar oud en kan ik overstappen of verlengen ;-)

Vrijdag t/m maandag werken, dus kleinzoon zie ik volgende week pas weer. Er zijn 3 nieuwe collega's aangenomen, die momenteel worden ingewerkt. Ter vervanging van de 2 die per 1 mei weg gingen, en de collega die per 1 juli vertrekt. Meestal zijn dat scholieren, en als ze dan zijn afgestudeerd, of een vervolgstudie gaan doen in een andere plaats, dan zijn er weer nieuwen nodig.

Normaal zijn we met 5 voor de weekends, en eventueel als invaller voor doordeweeks, nu in mei en juni waren er nog maar 3 van ons. En als er dan eentje vrij wil, moeten de andere 2 extra vaak werken. Hopelijk vanaf 1 juli dus ook weer wat meer vrije tijd voor Aragog! Vrijdag mag ik er eentje verder inwerken, leuk :-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten