woensdag 23 juni 2010

De Celestijnse Belofte - James Redfield

Dit boek heb ik nu eindelijk uit. Ik was er vorige zomer al in begonnen, maar schoot er toen niet echt in op. Het is een heel intrigerend boek, maar je moet er heel goed je aandacht bij houden. Aan één stuk door uitlezen zit er niet in. Tijdens het lezen ging ik steeds weer stukken terug, omdat alles in het boek met elkaar te maken heeft, ook met dingen die er eerder in gebeurden. Meenemen naar m'n werk ging daarom ook niet. Het is geen lectuur om eventjes tussen het helpen van klanten door te lezen.

De afgelopen dagen heb ik elke middag een poos heerlijk in het zonnetje zitten lezen. Ik was weer vrijwel bij het begin begonnen, stukken teruggelezen om de draad weer op te pakken. En toen het dan eindelijk uit was, heb ik het eerste hoofdstuk nogmaals gelezen, dat na het einde ineens ook veel meer betekenis krijgt.

Heel bijzonder is dat dit boek van dochter's overleden schoonvader was, die er overal met potlood aantekeningen en onderstrepingen in gemaakt had. Zo las ik het ook een beetje tussen de regels door op de manier hoe hij het gelezen/gezien heeft. Nu de film nog eens zien...


De roman De Celestijnse Belofte beschrijft de zoektocht naar een manuscript dat diep in het regenwoud van Peru ligt te wachten op ontdekking. Onmiskenbaar bevat het manuscript een schat aan wijsheid, maar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. De hoofdpersoon wordt in zijn zoektocht dan ook tegengewerkt door vertegenwoordigers van het gezag (en dan met name van de katholieke kerk), die afbrokkeling van hun macht vrezen wanneer de inzichten uit het geschrift zouden worden ontsluierd. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de tocht voortgezet en geeft het manuscript zijn uitzonderlijke geheimen een voor een prijs - aan de hoofdpersoon, maar ook aan de lezer.


De Celestijnse Belofte geeft inzicht in de onschatbare waarde van het toeval en in de cruciale veranderingen die de mensheid te wachten staan. Auteur James Redfield geeft blijk van groot psychologisch inzicht en verbindt dat op unieke wijze met de eeuwenoude mystieke traditie. Zo ontsluiert de roman De Celestijnse Belofte de ideeën die op dit moment de wereld in verandering brengen. Het is een betoverende avonturenroman waarin de lezer met eeuwenoude wijsheid en spirituele ervaringen op een herkenbare en persoonlijke manier in contact wordt gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten