zondag 6 juni 2010

Spelbound

Al een aantal jaren volg ik min-of-meer Britain's Got Talent. Nederland heeft natuurlijk ook wel van dat soort programma's, maar daar kijk ik al lang niet meer naar. In BGT zie je van alles voorbijkomen, de meest verbazingwekkende (en lachwekkende) acts. Behalve dat dit programma niet draait om een winnaar voor een platencontract, maar dat werkelijk alles en iedereen er zijn talenten kan laten zien, zijn er natuurlijk ook veel meer britten dan nederlanders ;-)

Vorig jaar werd Susan Boyle er wereldberoemd door, hoewel ze eindigde als tweede. Dit jaar was er o.a. een amazing act van een meisje dat danste met haar hond. Als je op youtube zoekt op BGT, of Britain's Got Talent, kun je daar heel wat vinden. Natuurlijk ook veel muziek en zang, maar vanaf het begin leek Spelbound dit jaar te gaan winnen, en zaterdagavond deden ze dat dan ook.

De auditie:Spelbound bestaat uit 13 kids tussen de 12 en de 24 jaar, die gewoonlijk optreden bij gymnastiekwedstrijden. Maar als je goed kijkt naar wat ze doen, gaat dit natuurlijk veel verder dan "gewone" gymnastiek. Touwtjespringen past daar prima bij, maar wie komt er nu op het idee om dan een meisje als touw te gebruiken??? Ze schreven zich in voor BGT om hun sport, de acrobatiek, te promoten, en hun grootste wens is dat het ooit een officiƫle olympische sport wordt.

De halve finale:3 keer daags trainen, elke dag. Voor schooltijd heel vroeg in de ochtend, 's middags na school, en dan 's avonds nog weer.

En de finale: die ze zaterdagavond wonnen!

4 opmerkingen:

 1. Als je in je HTML duikt en de maten verandert width="384" height="308" dan passen je embedded YouTube filmpjes mooi in je sjabloon. Als je dat te klein vindt kun je altijd het grote beeld bekijken door een dubbelklik. Heel weinig werk voor een mooie opmaak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohw, vergeten; wel zorgen dat je beide keer de maten wijzigt per code.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga er direct mee bezig! Ik had vannacht al de width van 640 naar 320 gedaan, maar dat hielp niet. Moet de hoogte dus tegelijk ook doen, hhmm... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben sprakeloos geworden. Zo jong en dan al dit talent. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen