dinsdag 17 augustus 2010

Fruithapje

Met 3,5 maand mocht kleinzoon, als hij interesse toonde, beginnen met een klein beetje vast voedsel. Een groentehapje. Interesse toonde hij zeker, want als papa naast hem een broodje frikandel zat te eten, leunde Logan zo ver hij kon erheen. En als hij dan nog niets kreeg begon ie boos te huilen. Helaas voor hem had het consultatiebureau geen broodje frikandel aangeraden als baby's eerste hapje ;-)

Worteltjes met rijst van Olvarit vond ie lekker, hij at er goed van en als dochter meer had warm gemaakt, had ie vast een heel potje achter mekaar opgegeten. Maar een uurtje na het groentehapje was het steevast huilen, van de buikpijn. Schijnbaar was zijn buikje hier nog niet helemaal aan toe.


Van alle kanten hoorde ze dat haar generatie, en die daarvoor, begon met een fruithapje. Groente (toch veel massiever) kwam pas later. Nieuwsgierig zocht ik op internet naar de reden, en die blijkt dat je een baby niet eerst aan zoet (fruit) moet wennen, want dan eet ie later geen groente meer. Nou, in dochter haar geval is dat helemaal goed gekomen, want sinds haar babytijd heeft ze nooit meer fruit gegeten. Nou ja, behalve dan de aardbeien in Magnum Strawberry, en de bosbessen in de bosbessenthee, en bananenschuimpjes, lol.

Op mijn advies gaf ze Logan toen geprakte banaan, vermengd met vers geperst sinaasappelsap. Sowieso vind ik vers beter dan uit een potje. Handig voor als je eens weg gaat, maar Olvarit smaakt toch heel anders dan hetzelfde vers klaargemaakt. Enthousiast belde ze op dat hij het heerlijk vond: toen het op was (een hele halve banaan!) wou hij nog meer! Enkele dagen later probeerde ze liga met sinaasappelsap, en dat was zo mogelijk nog lekkerder. Ook appel, liga en sinaasappelsap gaat er in als... een broodje frikandel in zijn vader ;-)

Buikpijn krijgt ie gelukkig niet van zijn fruithapje. En dochter krijgt zo ook nog wat vers fruit, alleen dan aan de buitenkant. Leuk als kleinzoon niest terwijl hij net een hapje in zijn mondje heeft :-D

1 opmerking:

  1. Wat een stuk :-)))))
    Hij kijkt zo eigenwijs, net offie toch liever voor de frikandel gaat :-))))

    BeantwoordenVerwijderen