dinsdag 10 augustus 2010

De Gouden Pijl


Vanmiddag ben ik op de fiets naar Emmen gegaan. Wielerronde De Gouden Pijl was vandaag. Nu ben ik niet zo geïnteresseerd in wielrennen, maar een grote markt door het gehele centrum is wel heel gezellig! In de zomer is er elke dinsdag  Vlindermarkt, deze keer viel die dus samen met de Gouden Pijl. De hele binnenstad stond vol met kraampjes: braderie, vlooienmarkt, straatartiesten, muziek en heel veel kramen met snacks en ijsjes. Voor mij hoort bij zo'n uitstapje altijd een broodje braadworst, met uitjes en mosterd :-)
#

Bij Bruna vond ik eindelijk iets waar ik al een tijd naar op zoek ben: een boekje met breipatronen voor kleinzoon, maar dan echt hele leuke (en geen raglan-mouwen, hihihi). Helaas stond er nergens op de markt een kraam met breigarens, dus dat wordt binnenkort nog eens het dorp in, zien of Heike's Kleinvak in de Wilhelminastraat nog bestaat... Vroeger kwam je overal handwerkzaken tegen, maar hoewel breien weer helemaal hip is, is het tegenwoordig een crime om aan breigaren te komen :-(

 Bij De Oude Liefde (voor oude en jonge hippies) kocht ik voor 10 euro een heel leuke maxi-jurk. Echt 's zomers, maar die heb ik dan alvast maar weer. Achter de kassa stond, wegens de enorme drukte vandaag, de eigenaar van Station One, waar dochterlief me nogal eens zegt welke kleren ik kopen moet. Hij vroeg dan ook gelijk naar haar. En begon over de lange rok die ik bij hem kocht voor haar bruiloft. Hoe lang is dat nu alweer geleden? 1 jaar, anderhalf? Wat heeft die man een geheugen! Weet je gelijk waarom Emmen nog altijd dorp genoemd wordt ipv stad, lol. Ik heb hem verteld dat dochter inmiddels een zoontje heeft, en moest haar dan maar hartelijk feliciteren van hem :-)

Op de braderie heb ik nog een mooie zilveren ring voor mezelf gekocht. Om de prijs hoefde ik het niet te laten: die was 1 euro :-D

Het was er geweldig weer voor. Niet te warm, gewoon lekker. En droog. Toen ik bijna weer thuis was voelde ik de eerste druppels net vallen. Best jammer, want vanavond is er live muziek op de stadsvloer, er stonden diverse podia. Maar misschien blijft het bij een enkel kort buitje?

Tegen half 5 begon de reclamekaravaan langs te komen, dat was erg leuk! Een enorme rij auto's en voertuigen van alle sponsors van de Gouden Pijl. Uit de meeste wagens werd reclamespul gegooid. Rolletjes pepermunt, zonnekleppen, krentenbollen (Baker Bart), sleutelhangers, stickers, pennen... Ik scoorde alleen een doosje pepermuntjes, want ik was veel te druk met kijken. Maar voor kinderen was het een feest, sommigen konden de zooi amper zelf meer vasthouden, zoveel was het.

Hierna kwamen de hardlopers langs. Daar heb ik nog even naar gekeken, en toen maar richting AH. Daar kom ik zelden, want betaald parkeren. Maar ze schijnen heel erg verbouwd te hebben, ik hoorde dat het een prachtige winkel geworden was. En nu ik er toch vlakbij was... Helaas, gesloten. Wegens de Gouden Pijl. Net als de brievenbussen van TNT vandaag ook niet geleegd worden in de binnenstad. Echt een feestje dus, als zelfs zo'n grote supermarkt de deuren ervoor sluit ;-)

4 opmerkingen:

 1. uhh zowieso 2 jaar geleden ;) we zijn al 2 jaar getrouwd he :P:P

  mooi dat het leuk was :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de Wibra en Zeeman haal ik veel leuke garens, van 100% acryl dus erg geschikt voor kinderkleding (blijft erg mooi in de wasmachine) en lekker goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks Caro! Nooit aan gedacht, er zit hier een Zeeman in het winkelcentrum, die is ook nog eens veel gemakkelijker bereikbaar :-)

  Ik breide vroeger heel veel voor de kids, ook altijd met acryl, idd ken ik de voordelen daarvan. Nog een belangrijk voordeel is dat acryl niet kriebelt bij het dragen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ mamalotje: ik vin het gewoon knap dat hij nog weet wat ik gekocht had, al 2 jaar + een paar weken geleden :-PP
  Vooral als je ziet hoe druk Oude Liefde en Station One het altijd hebben. En ja, de tijd vliegt he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen