zaterdag 21 augustus 2010

Straat BBQ

"Vroeger" hield onze straat elk jaar een feest. Toen ik hier pas woonde gingen we dan met een stel taxibusjes naar Murphy's in Barger-Oosterveld om te kegelen + barbecue. Dat stopte toen er mensen waren die niet kwamen als die-en-die kwam: gedoe dus. Vanaf dit jaar is de oude traditie gelukkig weer in ere hersteld! En traditioneel was het: de dames zaten aan de tafels, de heren stonden allemaal achterin bij sta-tafels en bij de barbecues, lol.


Een tijdje geleden werd iedereen in de straat persoonlijk uitgenodigd, als er 8 woningen (van de 30) meededen dan ging het door. Bijna iedereen was er vandaag! Meer dan 40 volwassenen, en dan nog de nodige kinderen in alle leeftijden. Er waren een paar grote partytenten tegen mekaar aangezet, en een paar grote barbecues gehuurd. Verder waren er zalige salades en stokbroden + kruidenboter. Iedereen nam zelf zijn eigen drinken mee.

Onze straat bestaat uit alle leeftijden, van jonge gezinnen tot ouderen en alleenstaanden. Ik ging er heen samen met mede-oma. Het was erg gezellig, en alles was heel goed verzorgd. Het feest begon om 4 uur, en toen wij om 8 uur weg gingen was er nog meer dan genoeg eten. Wie moet er nog een speklap !?!?!?

Het vlees was allemaal verpakt in pakketjes, erg handig. En allemaal heel lekker. Zoals ik hoorde waren de inkopen gedaan bij de (kennelijk wereldberoemde) slager te Nieuw-Dordrecht. In ons winkelcentrum zit ook een keurslager, maar er werd heel verbaasd gereageerd dat wij de slager van Nieuw-Dordrecht niet kennen. En dat zowel Joke als ik zelfs nog nooit in Nieuw-Dordrecht geweest zijn, lol. Binnenkort maar eens kijken of dat te fietsen is ;-)

Om 8 uur gingen de jongste gezinnen weg, de kinderen moesten naar bed. Ook wij gingen toen op huis aan, want we hadden trek in koffie. De rest zal vanavond wel doorfeesten tot in de kleine uurtjes ;-)

3 opmerkingen:

 1. Ja, eigenlijk best wel schandalig dat je die slager in Nieuw-Dordrecht niet kent.

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, Nieuw-Dordrecht heeft een hele beste slager (grijnz)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ik ken Nieuw-Doordrecht ook niet hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen