vrijdag 17 september 2010

Samen Douchen

Om 1 uur heb ik kleinzoon (+ dochter) opgehaald voor een gezellig middagje bij mij thuis. Omdat schoonzoon nu werkt zijn ze veel samen alleen thuis, want dochter heeft geen rijbewijs (en ook geen auto). 

We hebben eerst een poosje lekker in het zonnetje bij de vijver gezeten. Voor volgend voorjaar moet daar iets voor bedacht worden... Ze renoveerden mijn vijver toen Logan al op komst was, terwijl a.s. grootouders normaal vaak een vijver weghalen als er een kindje in aantocht is, lol.

Logan is dol op zijn wekelijkse zwemles, en op de dagelijkse douche. Bij mij op schoot keek ie een tijdje naar het fonteintje, en naar de visjes, en toen ging hij eerst rechtop zitten, om daarna helemaal voorover te buigen, richting vijver. Toen ik hem liet staan, met zijn voetjes staand op mijn bovenbenen, probeerde hij zich uit alle macht af te zetten zodat ie richting vijver zou gaan... Uiteindelijk zijn we maar naar binnen gegaan, omdat ie boos huilde dat ie de vijver niet in mocht :-(
Binnen kreeg hij Pelikaantje van oma, en een boerderij-domino spel van tante Siet. Dochterlief vond de plaatjes en de kleurtjes van de domino heel erg leuk: Echt iets om hem de namen van dieren te leren. Later, want nu wil Logan de kaarten alleen nog maar in zijn mondje steken, en zijn mama was bang dat ie met die harde kaartjes in zijn oogjes zou prikken. Dat spel gaat dus in de bewaardoos, waar alle speelgoed in komt waar ie nog niet groot genoeg voor is ;-)
Nadat ie zijn kleertjes helemaal onder had gespuugd, kreeg ie de legertrui aan die oma voor hem breide. En die staat hem echt mooi, en past perfect. Ruim genoeg om nog een tijdje te passen, en oma kan de mouwtjes ook nog langer maken (= de omslag kleiner) wanneer dat nodig is. Even later zei dochter: Oranje staat ook best leuk bij legergroen: Hij had wat van zijn worteltjesmaaltijd uitgespuugd :-)

Papa belde dat ie later thuis kwam van zijn werk, maar om 6 uur is het wel douche-tijd! En dochter kan dat echt niet alleen: De douche moet op temperatuur worden gebracht, zij uitgekleed, en kleinzoon ook. Maar dan wordt het lastiger. Kom je onder de douche vandaan, nat en bloot, met een natte blote baby. Die gelijk na het douchen, in pyjama, zijn laatste voeding wil.

En dus bood oma zich maar als vrijwilliger aan: voor het naar huis terug brengen, en voor het douchen! En zo stond ik om 6 uur vanavond met een glibberig natte Logan onder de douche. We hebben flink geknuffeld, en liedjes gezongen (over 10 kleine visjes, o.a.). Natuurlijk niet zo goed als mama dat doet, maar oma vond het wel heel erg leuk. Helaas... hiervan geen foto :-P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten