woensdag 13 oktober 2010

My Free Farm

Sinds zaterdag ben ik verslaafd aan weer eens een ander spel: My Free Farm. Het is heel eenvoudig te spelen, met zeer duidelijke uitleg in het Nederlands. Ook heel geschikt voor kinderen!

AfbeeldingJe begint het spel met een akker, en zaden voor graan en wortels. Je zaait, geeft je zaadjes water, en je oogst. Voor het oogsten krijg je punten en als je je oogst verkoopt op de markt dan krijg je daar speelgeld voor, dat je dan weer kunt gebruiken voor het kopen van nieuwe zaden, dieren, een extra akker, een boerderij.

Ook direct al in het begin krijg je een kippenhok met 2 kippen, en jawel: die leggen dus eieren. Daarvoor geldt hetzelfde als voor oogsten: je krijgt er punten voor en je kunt ze verkopen. Hoe meer punten, hoe hoger je level. Ik ben inmiddels al level 8 :-)

Bij ieder level dat je stijgt, kun je meer gewassen zaaien: ik inmiddels ook al: mais, tomaten, radijsjes en komkommer. Ook heb ik nu al 5 kippen (= meer eieren), en een extra akker. Hierna ga ik voor koeien en schapen, en een mooie boerderij :-D

Iedere dag kun je 1 opdacht (quest) doen, die ook weer van alles oplevert. En ook komen er elke dag 6 klanten langs bij je boerderij, die je geld bieden voor bepaalde producten. Verder is er geregeld een competitie (te vinden in het dorp).

Boven level 10 kun je je aansluiten bij een gilde, of er zelf eentje oprichten, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een gilde doet samen ook gilde-opdrachten, waarvoor je items kunt krijgen die niet te koop zijn bij de winkels in het dorp (waar je met een bus naartoe rijdt).

De website heeft ook een forum, een chat, en er is een heuse Farmpedia :-D

Ik heb My Free Farm nu de hele dag aanstaan, en elk uur kijk ik even of er alweer eitjes gelegd zijn, of zaden rijp voor de oogst. Zoals ik net al zei: Het is heel erg verslavend! En volgens mij is het ook net een spel voor tante Siet *grijnz*


KLIK HIEROP om het ook te gaan spelen! En misschien zitten we dan over een tijdje samen in onze eigen gilde?

Afbeelding

3 opmerkingen:

 1. Lijkt me leuk ik ga eens kijken :))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en ja hoor, weer een verslaving hier er bij :P speel het nu al een poosje maar ik snap er nog steeds niet veel van. Ben nu aan het sparen om mijn kippenhok groter te maken :) Maar hoe zit dat nou met die gildes dan? ik snap daar echt helemaal niks van :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Errug he :-) Ik ben nu lvl 16, en heb, naast 2 akkers, ook al 10 kippen en 2 koeien!

  Als je lid wordt van een gilde (= een groep boeren die samen doen) dan doe je samen ook gilde opdrachten. Doe ik (nog) niet hoor, ik vind het al leuk genoeg zoals ik nu speel.

  Als je eens iets op de markt koopt, wie weet toevallig van mij: mijn boerderij heet Logans Farm ;-)

  Alles wat je wilt weten is te vinden in de Farmpedia, en op het forum (link erheen zit onder in je voorraadkast). Ook is er de chat waar je vragen stellen kunt.

  BeantwoordenVerwijderen