zondag 21 november 2010

Vakantie :-)

Net thuis van werken, ben ik nu 2 hele weken vrij, als er tenminste niets tussen komt. En daar ben ik nu ook wel even aan toe!

Vanavond rond half 7 kwam er een vrouw de shop binnen, die zei zojuist overvallen te zijn bij de geldautomaat van ABN-Amro, bij het winkelcentrum. Dat is maar een paar stappen lopen van de pomp... 2 jongens hadden geld geld geld geroepen, en eentje ervan richtte iets op haar dat zij aanzag voor een pistool. Omdat het daar nogal donker is, en ze ook geen verstand van wapens heeft, had ze geen idee of het een echte was of nep. De "heren" droegen bivakmutsen en degene die sprak had een licht "buitenlands" accent.

Ze had nog geen geld gepind, en begon enorm tegen ze tekeer te gaan. Dat had ze geleerd op een weerbaarheidstraining van haar werk. De heren maakten zich toen, zonder buit, uit de voeten, de Landschaplaan in. Dat is de straat tussen de pomp en die geldautomaat.

Ze belde de politie, en ik gaf haar een kop koffie. De politie was er in no-time, en nam haar verklaring op. Daarna gingen ze weg om de camerabeelden van de geldautomaat te bekijken. Nog geen 5 minuten later zag ik overal politie rijden, ook 2 keer over het terrein van de pomp, de shop in kijkend. Want ik had tegen ze gezegd dat ik me nu ineens niet zo safe meer voelde op m'n werk...

Toen de rust weer ietsjes was weergekeerd kwam er een vaste klant binnen, die ik aardig goed ken. Ze vroeg me of ik van slag was? Je doet anders dan normaal... Toen ik haar vertelde wat er loos was, bood ze aan om de rest van de avond bij me te blijven, dat vond ik heel erg aardig. Ook zij kan natuurlijk niet zoveel doen tegen gewapende overvallers, maar die komen misschien niet binnen als ze zien dat ik er niet alleen sta ;-)

Ik heb ook de baas even gebeld, en verteld wat er gebeurd was. Hij zei me te bellen als ik angstig was tegen dat ik af moest sluiten. Dan is het buiten echt pikdonker, want ik heb dan alle lichten al uitgedaan, en moet dan in m'n uppie de deur van slot doen, naar buiten gaan, het alarm aanzetten en afsluiten.

Gelukkig was het, zoals elke zondagavond, behoorlijk druk. Zolang er klanten waren voelde ik me prima, en dat J. bij me bleef was ook heel fijn. Om iets te doen te hebben is ze flink de shop gaan bijvullen, zodat het net lijkt of ik heel erg veel gedaan heb vandaag :-D

Een minuut of 10 voor negen kwamen dezelfde politiemensen weer binnen. Ik zei ze dat ik dat heel plezierig vond, omdat ik het toch een beetje eng vond om af te sluiten vanavond. Daarom komen we nu ook weer even langs. Terwijl ik de spullen naar binnen zette, liepen zij buiten op het terrein rond :-)

Natuurlijk is er bij mij op het werk helemaal niets gebeurd vanavond. Het was gewoon het idee, dat dit nu toch wel heel erg dichtbij kwam. Nu ben ik lekker even 2 weken vrij, en als ik dan weer werk ben ik dit allang weer vergeten. Denken aan wat er eventueel zou kunnen gebeuren schiet je ook niets mee op ;-)

Ik vind het wel heel erg allemaal. Ik voelde me altijd zo veilig en op mijn gemak, zowel op mijn werk als in het bos. Nu eerst al die overvallen in het bos, en dan een overval vlak naast m'n werk... Dit is tenslotte Drenthe, niet de Randstad!

3 opmerkingen:

  1. Geniet aar lekker van je vakantie, niet teveel over nadenken, want daar schiet je toch niets mee op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch denk ik dat Emmen echt nog wel veilig is hoor. Vooral als je rondloopt met een houding dat niemand je wat kan maken. Maar leuker wordt het er niet op.

    BeantwoordenVerwijderen