vrijdag 31 december 2010

Bonfire 2010


Sinds de wijkvereniging een paar jaar geleden hiermee begon is het veel rustiger geworden in de wijk. Nu is er nergens meer vuur op straathoeken, en zelfs vuurwerk is veel minder geworden. In plaats van rotzooi trappen komt nu jong, en zelfs oud, hier allemaal op af :-)


In plaats van carbid schieten op straat, mag dat nu alleen nog maar op een aangewezen veld, met EHBO-ers standby. Vorig jaar gebeurde er toch nog een ongeluk: een jongen kreeg het deksel van een melkbus in zijn gezicht. Dat is nu ook opgelost: in plaats van het deksel, schieten ze nu voetballen weg. Die passen ook precies op de melkbussen, en knallen net zo hard. Maar een bal richt vast minder schade aan als het toch mis gaat ;-)


Zoals elk jaar een kraam vol lekkers. Koffie, warme chocolademelk, cola en sinas (de glühwein is afgeschaft omdat dat vorig jaar niet op raakte, huh???). Oliebollen, belegde broodjes, kniepertjes en broodjes warme worst. Een antilliaanse mevrouw met o.a. kaasballetjes en kaaspasteitjes. Een chinese mevrouw met allerlei gefrituurde groentehapjes in deeg. Dit alles helemaal gratis voor iedereen!

Niets met vlees omdat er best veel moslims wonen hier, maar plenty te snacken voor iedereen. Als een schaal half leeg was werd er gelijk weer bijgevuld, en nu en dan liepen ze ook buiten de kraam rond te trakteren. Ik heb bijna overal iets van geproefd, en vond de chinese hapjes het lekkerst, gevolgd door de antilliaanse :-)


Er liep een animatieteam rond, een goochelaar liet zien hoe zijn trucs werken, kinderen werden geschminkt. Er waren workshops schilderen en djembé. Aanchuiven maar als je zin had. De djembé leek mij wel wat, maar dat gaat natuurlijk niet met 1 hand. En bij de schmink kraam was het heel druk, anders had ik me als poes laten beschilderen :-)

Ik kwam een kennis tegen: Loop je wel voorzichtig? Straks val je en dan breek je nog iets... lol!


Was er hier tot een paar jaar geleden op elke straathoek overdag al vuur, de nu officieel toegestane brandstapel wordt elk jaar kleiner. Vorige jaren minstens 2x zo hoog en de hele dag jongens druk bezig hem nog hoger te maken, was er nu zelfs niemand bij te zien. Een miezerig hoopje oude kerstbomen dat vast binnen minuten al helemaal opgebrand is.


Naast alle activiteiten was er ook allerlei live muziek. De meneer in zilveren pak hier speelde moderne muziek op z'n electrische gitaar, terwijl zoals elk jaar de heer Zondag weer op een podium zat met pop- tot builoftenmuziek. De "zon" op de achtergrond is een felle lamp. Het was hier aan het begin van de middag al heel erg mistig, maar ineens leek het net of de zon doorbrak. Ik was niet de enige die dat dacht, maar... dat was dus alleen maar een enorm felle schijnwerper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten