maandag 6 december 2010

Hulp

Dochter gaat met vriendin M. op zoek in de stad naar niet te dure wel passende makkelijk aan te trekken lage laarsjes, zodat ik buiten kan lopen zonder kromme tenen. Morgen komt ze langs om wat schrijfwerk te doen, want ik kan absoluut geen letter schrijven nu.. groot probleem. Ik verstuur dit jaar dus geen kerstkaarten! Ook moet er een doos worden ingepakt en op de post, stand van de watermeter moet ik doorgeven, maar die meter zit onder de keldertrap, en daar kan ik me nu beter niet onder gaan wringen, lol. 

De buren pal naast me zagen ons zaterdag naar het ziekenhuis gaan. Gisteravond kwam de buurvrouw langs, en toen ik vertelde wat er was bood ze aan alle kanten hulp aan, ik moest het maar zeggen, ook namens haar man. Die had 's ochtends vroeg al sneeuw geruimd van mijn voordeur t/m het pad naar de straat. Mijn bonensoep was klaar dus vroeg ik haar om dat voor me in de soepkom te doen. Had me er wel mee gered, maar was voor haar een stuk eenvoudiger, en nu ze er toch was... hihi. Ze schepte m'n kom vol en begon toen gelijk de pan af te wassen. Ook kan ik met ze meerijden als ze boodschappen gaan doen, zodat ik dat dus gelukkig wel zelf kan blijven doen.

De gemeente heb ik vanochtend gebeld en binnen 24 uur bellen ze terug: ik krijg waarschijnlijk hh hulp voor een aantal uren per week via de awbz. Normaal betaal je daar een eigen bijdrage voor, maar ze ging er ook achteraan dat ik die vergoed krijg via bijzondere bijstand, vanwege mijn lage inkomen. Met een notitie bij dat alles dat het allemaal telefonisch moet, omdat ik geen formulieren in kan vullen :-D

Zoonlief wil zien of hij me kan ophalen voor de tijd tussen kerst en oud-en-nieuw, om een weekje bij hem te komen logeren in Leidschendam. Zijn vriendin is die week vrij en hijzelf waarschijnlijk ook. Dat zou heerlijk zijn: de zee weer eens zien, elke dag lekker eten dat voor me klaargemaakt wordt (N. kookt en bakt graag). Moeilijk punt daar zijn mijn poezebeesten, die ik altijd de laatste week van het jaar in huis opsluit vanwege het vuurwerk... Normaal hebben ze alleen iedere dag eten en water nodig en redden ze zichzelf verder prima in hun eigen kamertje en het kattenluikje. Net die week staat er een kattenbak in huis en troost ik ze veel... Moet dus nog zien wat ik daarmee aan moet.

Schoonzoon gaf door dat ik mijn dagelijkse glaasje port nu moet vervangen door wijn of bier. Ik drink juist port vanwege het ijzer, sinds ik dat doe heb ik nooit meer bloedarmoede, mijn hb is nu zelfs altijd erg hoog. Maar volgens F. belemmert ijzer het herstel van botbreuken, dus voorlopig geen port en ook geen spinazie.

En zoals je ziet gaat het tikken met 1 linkervinger ook al steeds beter :-)

2 opmerkingen:

  1. ja het komt allemaal wel goed hoor :O duurt alleen even iets langer ;)

    en je bent straks super handig met links :P

    tot morgen M komt om 1 uur hier dan gaan we de stad in daarna naar jou

    BeantwoordenVerwijderen
  2. poesjes ook opgelost: waarschijnlijk (dat weet je nooit zeker met zoon, lol) ga ik van de 20e tot kerst naar Leidschendam. Wordt dan gehaald en gebracht. Lekker de zee weer eens zien :-D

    BeantwoordenVerwijderen