donderdag 27 januari 2011

9,5 maand alweer

Gisterochtend stonden ze samen al om 9 uur bij mij voor de deur. Logan dik ingepakt in zijn skipak, zijn mama beladen met een grote rugzak, en nog een tas van de bagagedrager af. Want... ze waren op de fiets! Allebei met frisse rode wangen en neus, maar verder lekker warm. Dochter van het fietsen natuurlijk :-)

Fietsen vindt Logan geweldig, hij is dan de hele weg aan het "kletsen" en heeft ook al door dat dat heel grappig klinkt als je over hobbels rijdt. Heel knap is hoe hij hard met zijn tong klakt, ik kan dat lang niet zo goed als hij.


Drinken kan hij al helemaal zelf: hij houdt zijn fles met 2 handjes vast. Vooral de door mama zelfgemaakte verse sapjes uit de sapcentrifuge istie dol op. Erg jammer dat vers fruit en groente veel duurder zijn dan sap uit de winkel. Want voor een flesje versgemaakt sap heb je toch best wel veel nodig. Dan mis ik mijn moestuin wel, die ik had toen mijn kinders klein waren: alles vers uit de tuin, of versgeplukt direct ingevroren voor in de winter.

Spelen met een oud poppenhuisje van mama, en met ome Rick z'n Duplo
Over een poosje mag hij spelen met het stevige houten poppenhuis, ik ga dat binnenkort wat renoveren. Tot hij daar oud genoeg voor is, is dit oude plastic poppenhuisje heel leuk: er zitten 4 poppetjes bij en heel veel meubels, zelfs een draaimolentje. Allemaal verschillende vormpjes om vast te pakken en in je mond te steken. Ook een babyhondje vindt dat leuk: Ronja had telkens weer stiekum de gele glijbaan te pakken, haar tandafdrukken staan er al in :-D

Kruipen wil Logan niet, want daarvoor moet je op je buik liggen, en daar heeft ie een hekel aan. Wel beweegt hij zich voort: hij legt beide beentjes gebogen naar 1 kant, en draait z'n kontje bij. Dan gaan de beentjes gebogen naar de andere kant, weer bijdraaien. Zo zigzagt ie van de ene kant van de kamer naar de andere. Sturen is daarbij wel heel lastig.

Lopen komt eraan: hij trekt zichzelf al op tot staan bij bv de salontafel. En als mama zijn handjes vasthoudt dan loopt ie al zelf een paar stapjes, en dat vindt ie echt geweldig, aan z'n brede lach te zien!


Ronja is dol op kleine kinderen, en dus ook op Logan. Ze wil hem steeds likjes geven, en dat mag best, maar niet in zijn gezichtje. Logan op zijn beurt wil Ronja graag pakken, en alles wat hij pakt steekt ie in zijn mond... Die beide babies mogen gerust aan elkaar wennen, maar wel onder voortdurend toezicht ;-) 

Logan's hapje, maar Ronja wil ook wel graag even proeven
Eten is een grote hobby van kleinzoon, net als vroeger van zijn ome Rick op die leeftijd (bij ome Rick is dat nooit over gegaan). En natuurlijk gaat eten nog beter als je tanden hebt. Vorige week vrijdag zou ik naar ze toe maar dochter belde dat dat niet uitkwam: Logan was erg huilerig en hangerig, het leek erop dat zijn 4e tandje doorkwam. Een dag later bleek ie er al 5 te hebben: 2 beneden en 3 boven!

Helaas lukt het nooit om zijn tanden op de foto te zetten. Als je met de camera aankomt gaat z'n mondje gelijk dicht en wil ie hem pakken. Hetzelfde met de telefoon: de kids hebben 3 dezelfde huistelefoons. 1 boven, 1 beneden en 1 voor Logan, zodat ze kunnen telefoneren zonder een zoon die de hele tijd de telefoon te pakken probeert te krijgen. Die wil later vast een i-Pod :-D

Hij is ook al helemaal thuis op de pc: zijn eerste Word bestand (7 kantjes!) staat al opgeslagen op zijn mama haar computer. Toen oma even met hem op schoot achter de pc ging zitten had ie gelijk het toetsenbord te pakken. Leuk om op te slaan met beide handjes tegelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten