zondag 17 april 2011

Chips

Mag dit wel?
Vandaag is kleinzoon een dagje bij mij. Hij ligt nu heerlijk te slapen boven, dus heb ik even tijd om te bloggen. Hij is echt een hantam nu: ik heb een volle kist speelgoed voor hem in de kamer staan, en wat doet meneer? Mijn muis pakken, op mijn toetsenbord rammen met 2 handjes tegelijk, en zoveel mogelijk laden en kastjes opentrekken (en dan leeghalen).

Wat is dit voor vreemd spul?
Na een wandeling van een uur door het bos en langs de eendjes was het tijd voor iets lekkers. Omdat je oma je hoort te verwennen was dat vandaag niet de gebruikelijke liga koek, maar voor het eerst: chips!

Eten waar je mee kunt spelen :-)
Bij de babyvoeding vond ik in de supermarkt zakjes chips vanaf 12 maanden: deze zijn gemaakt van mais, kaas en peterselie. Geen enkele toevoeging, geen zout, en ook vrijwel geen vet. Dat ze kraken als je ze eet (net als echte chips) vond ie heel grappig. Nog leuker was ermee spelen. Hij deed er veel langer over dan z'n dagelijkse koek :-)

Mmmm en het is nog lekker ook!
Bordje omkiepen, en dan alle chippies er netjes één voor één weer op terugleggen. Tot ie doorkreeg dat je ze ook helemaal fijn kunt knijpen! Toen het bordje leeg was zaten niet alleen zijn handjes onder de kruimels, maar ook zijn kleren en zelfs zijn haar, lol.

Als je ze fijnknijpt krijg je heel veel kruimeltjes
Dit outfitje kreeg ie van mij voor zijn verjaardag, o.a. Op het shirtje staat: Realize that I am Small and You are Tall, Ok? Er zit een soort legerbroek bij (helaas niet op de foto's gekomen), maar als je daar goed naar kijkt staat er een jungle op met apen, leeuwen en krokodillen.

PS: Toen papa hem weer op kwam halen deed ik open met kleinzoon op de arm. Papa nam hem van me over, maar Logan protesteerde en stak zijn beide armpjes naar me uit. Toen ik hem weer terug kreeg sloeg ie z'n armpjes stevig om m'n hals, koppie tegen me aan. Ik denk dattie mij best wel lief vindt :-D

7 opmerkingen:

 1. blij dat jullie zo'n lol hebben gehad :)

  mama heeft ook lol gehad en een heuze boom gekapt! zelfs de kloet nog uit de grond gekregen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lekkere bink is het toch :-)
  Maar kruimels in z'n haar? Dat wil volgens mij nog niet zo best lukken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Char: kloet = kluit in het nederlands ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij heeft zeker al wel haar, we denken zelfs dat ie krullen gaat krijgen zoals z'n ome Rick: Achter z'n oren krult het steeds op! En laatst zat z'n haar van achteren helemaal in de war (nou ja... z'n dons dan, hihi).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof jullie direct ;-)
  Maar jullie hebben natuurlijk beter zicht dan ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kom dan maar eens gezellig langs, kun je het zelf zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen