vrijdag 15 april 2011

Opleiding gaat door !!!

Vanochtend moest ik om 10 uur weer bij het UWV zijn. Hoe het gesprek was gegaan op de school? Prima, en ze bedankte mij na afloop voor het plezierige gesprek, want dat maakt ze wel anders mee, zei ze. Na afloop heeft ze mij direct gebeld, zei mijn klantmanager, en ze riep: Mag ik haar please? Ik wil haar heel graag hier op school hebben! Lol, het schijnt dat ik overkom als een vrolijk en positief persoon :-)

Voor het eerste leerjaar, Financieel Administratief Medewerker Plus (+ de modules Boekhouden en Calculatie), ben ik al aangemeld. Dat gaat nu dus al zeker en vast door! Maar... de dag nadat mij dit werd aangeboden hadden ze een vergadering, waarin o.a. bezuinigingen werden besproken. Ik was dus net op tijd, en jaar 1 is al binnen. Jaar 2 probeert ze ook, maar dat kan ze me nu nog niet garanderen. Kan zijn dus dat ik Praktijkdiploma Boekhouden gewoon als 2e jaar krijg zoals besproken, maar heel misschien ook niet... Hoewel de klantmanager ook zei dat veel aangekondigde bezuinigingen ineens weer van tafel gaan, maar dat is dus nog even afwachten.

Een collega van haar maakte bezwaar in de vergadering: Als ze die studie gaat doen is ze niet meer constant oproepbaar voor haar werk bij de pomp. Tsss.... Dat heeft ze gelijk ontkracht zei ze, mijn studie gaat sowieso door dus, het 1e jaar in elk geval, het 2e jaar is nog even afwachten. Maar ook met 1 jaar ben ik al veel verder dan nu :-D

Zo zie je maar wat een verschil het maakt wie je als klantmanager hebt... Je zou toch denken dat je bij dezelfde gemeente, vallend onder dezelfde regels, altijd ook dezelfde kansen zou moeten krijgen!

En school gaat voor werk: je moet minstens 85% van de lessen aanwezig zijn, anders krijg je geen diploma. Zelfs als je onder een auto komt volg je je lessen, zo werd mij opgedragen. En als je je ziek meldt, dan krijg je altijd controle aan huis. Zelfs als de leraar je zelf ziek naar huis stuurt. Vanaf half september gaat leren hier dus voor werken ;-)

Het rooster is nog niet bekend, maar ik krijg vanzelf bericht thuis. Klantmanager dacht dat het per week 2 volle dagen school wordt (van 9 tot 4) en 1 avond, misschien 2. En daarnaast thuis huiswerk maken natuurlijk. Van circa half september tot circa half juni, en de schoolvakanties ben ik vrij (lol). Nu is het in de vakanties juist altijd het drukste bij de pomp, dus dat werken gaat ook wel gewoon door...

Na het gesprek bood ze mij haar excuses aan dat ze mij niet al veel eerder had opgeroepen. In 2008 heb ik aanvullende bijstand aangevraagd, en werd me gezegd dat zolang ik maar wat bij de pomp werkte, ik niet weer opgeroepen zou worden.

Een jaar later kreeg zij mijn dossier, en ik kende sinds 2009 alleen je naam op je dossier maar. Ze zei zelf dat ze wilde dat ze mij toen direct had ontmoet, dan had ze mij al veel eerder verder kunnen helpen. Heel lief, echt iemand die betrokken is! En ze zullen het vast veel vaker meemaken dat mensen juist helemaal niets willen... Het deed me echt iets dat ze dat tegen me zei ;-)

4 opmerkingen:

 1. Goh! Wat een mooie werkbegeleider heb je. Die vindt je weinig.

  Helaas zijn ze bij het UWV behoorlijk aan het snijden in geheel Nederland. Welke het hardst worden getroffen zijn degene die de minste kans hebben op een baan.

  Gelukkig heb ik ook een jobcoach. Haar zal ik binnenkort uitvoerig nodig hebben :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het duimen heeft dus geholpen.
  Gr. Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Cassie: een goeie klantmanager/jobcoach is goud waard! Feike heeft nu sinds een tijdje een vast contract, die is echt op zijn plek daar :-)

  En die van mij: idd was het geweldig geweest als ze me toen in 2009 al had laten langskomen... maar beter laat dan nooit :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks voor het duimen Marianne!!! (en leuk dat je nu ook reageren kunt)

  BeantwoordenVerwijderen