woensdag 20 april 2011

Vastkliklijn voor Auto

Ik ben een heel erg gevaarlijke waakhond!
Toen Ronja in januari bij mij gebracht werd, 5 maand oud, zat ze voor het eerst in een auto. Helemaal fout natuurlijk, qua socialisatie.

Omdat ik haar zoveel mogelijk bij me wil hebben, gaat ze ook nu en dan mee in de auto: in de bench van de poesjes. Een plastic vervoersbox met een deurtje, waar ze prima in past.

Tante Siet: Ik vind haar wel lief hoor, maar kun je haar geen muilkorfje om doen? Ik heb het niet zo op die tandjes!
Alleen vindt Ronja dat niet leuk (= understatement). Zodra we naast de auto staan en ik de deur open, gaat ze helemaal plat op de grond liggen. Echt totaal plat (platter kan niet), en ze zet zich helemaal schrap: Ik wil niet! 
Zo ook vanmiddag naar de kids toe. Eenmaal daar vindt ze het er heel leuk, en terug thuis ook weer. Maar de reis van en naar is voor haar heel erg stressen. Haar los in de auto meenemen durf ik absoluut niet, ik ben veel te bang dat ze ineens op mijn schoot springt. Juist omdat ze zo bang is :-(

Toen ik vanmiddag bij de kinders weg ging ben ik naar dierenwinkel Siekman in Emmermeer gereden. Dat is een geweldige zaak, met een enorm goede service. Ik zette Ronja op de toonbank (ach wat een schatje!) en legde haar probleem uit. De vrouw die ons hielp luisterde naar mij, terwijl ze ondertussen Ronja allerlei lekkers gaf, lol.


We liepen de winkel weer uit met een vastkliklijn voor in de auto (E 4,95). Het ene uiteinde klik je in de sluiting van de autogordel, aan de andere kant zit een haak die ik aan Ronja's tuigje vast kan maken. Zo hoeft ze niet meer in de bench, maar kan ze op de achterbank zitten of liggen. En dat lijkt me voor haar een stuk fijner (en veel minder stresserig). Ik heb het ding meteen gebruikt voor de rest van de rit terug naar huis :-D

Bij Ome Henk op schoot: die 2 zijn goeie vrienden :-D

2 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee, Ik wist niet dat die dingen bestonden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dus ook niet! Maar het is echt een uitkomst voor ons :-)

    BeantwoordenVerwijderen