woensdag 25 mei 2011

En er was gras...

Vlak maken
Heel vroeg vanochtend haalde ik dochter & kleinzoon op, voor eindelijk de laatste loodjes aan mijn a.s. malse en sappige grasveldje. Eerst hebben we samen met harken de dikste paardenkeutels stukgeslagen. Daarna is alles vlak geharkt, en ten laatste moesten we er overheen lopen om de grond goed aan te stampen. Professioneel gebeurt dat met een zware soort roller, maar die hebben we dus niet.

Zaaien
Daarna heeft dochterlief het graszaad uitgezaaid. We hadden een doos gekocht die meer dan voldoende moest zijn voor deze oppervlakte, maar het is lastig doseren om overal gelijkmatig zaadjes te strooien. Als het eenmaal groeit dan groeien de zaadjes hopelijk vanzelf wel wat naar mekaar toe...

Sproeien
Daarna mijn splinternieuwe tuinslang aangesloten op de buitenkraan. En mijn ook nieuwe woesjwoesj precies op plek gezet en afgesteld. Hij gaat maar een klein beetje richting buren en richting gemeentetuin en richting tuinhuisje, maar bestrijkt wel het hele a.s. grasoppervlak. Buurvrouw vond het (tijdens het uitproberen en instellen) niet eens zo heel erg dat ze ineens nat werd gesproeid, lol. 


Voorlopig zet ik 2x per dag de sproeier een uurtje aan, en dan maar wachten tot er een eerste frisgroen waasje zichtbaar wordt op het zandgrond/paardenkeutel oppervlak :-)

2 opmerkingen:

  1. ja het werk is gedaan :)

    nu wachten :O

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En de sproeier sproeit alweer (buienradar zegt hele dag regen in Emmen, maar tis hier alleen maar zonnig...)

    BeantwoordenVerwijderen