vrijdag 20 mei 2011

Zwemmen

In het peuterbadje in Aquarena ligt heel veel leuk waterspeelgoed :-)
Vanmiddag haalde ik Logan en zijn mama op om, direct na het broodje eten, naar het zwembad te gaan. Hij is al net zo'n waterratje als zijn mama en oma :-)

Eerst zijn we een poos in het golfslagbad geweest. Mama en oma bijna tot de schouders in het water, en om beurten hielden we Logan vast, terwijl de ander er vlakbij stond, voor geval dat. Drijven, lekker spartelen, springen en spetteren. Een badjuf kwam direct nogal bezorgd op ons af, maar liet ons begaan nadat dochter haar vertelde dat ze zijn moeder is, haar Grote A en EHBO heeft en dat ze jarenlang lid van de reddingsbrigade is geweest. En dat oma er vlakbij bleef, mocht zij plotseling flauw vallen of kramp krijgen. Dat dochter ontkennend antwoordde op de vraag: Kruipt of loopt ie al? gaf de doorslag, hihihi.

Ik kan al helemaal zelf alleen zwemmen!
Water vindt ie prachtig en hij is er gelukkig ook helemaal niet bang voor. Koppie onder samen met mama is leuk. Maar ook als we hem vast hielden op zijn buikje stak hij regelmatig zelf zijn gezichtje in het water en dan komt ie lachend en proestend weer boven. Toen de golfslag aan werd gezet had ie nog maar voor één ding belangstelling: het oranje zwaailicht hoog aan de muur, lol. En toen de golfslag weer stop werd gezet was ie verontwaardigd dat het zwaailicht uit ging.

Nu ben ik helemaal moegezwommen...
Daarna hebben we een hele poos in het peuterbad gezeten, dat vol ligt met leuk waterspeelgoed, zoals emmers, gietertjes, bootjes, grote foam figuren enz. Daar kruipt ie zelf in het rond, zijn hoofdje recht omhoog zodat dat keurig boven water blijft. Oma liet hem een paar keer van het glijbaantje af gaan, en mama was druk met filmen. Ze gaan ook weleens met z'n tweetjes zwemmen, maar met oma erbij kan er ook volop gefilmd en gefotografeerd worden ;-)

Kiekeboe!
Om de beurten kleedden we Logan aan terwijl de ander zich dan net om de hoek in het schapenhok ging aankleden. Logan hield dat wel in de gaten: Waar is ze nou dan?


Terug in de auto kreeg ie een lekker fruitreepje, en weer thuis kon ie gelijk naar bedje toe. Helemaal moe, en van zwemmen kun je extra lekker slapen. Het was heel leuk en gezellig, dit gaan we zeker vaker doen :-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten