maandag 20 juni 2011

Holterberg

Op het moment dat dit geplaatst wordt ben ik al onderweg naar dochter. Met de auto + bagage + Ronja. Terwijl Logan zijn middagslaapje doet pakken wij de auto in, en kan dochter rustig de laatste dingetjes doen voor we vertrekken. Zodra kleinzoon dan weer wakker en aangekleed is gaan we op weg!

Van maandagmiddag tot donderdagmiddag zitten we dan in Fraser Cottage te Holten, aan de voet van de Holterberg. Een geweldig luxe huisje, we hoeven zelfs geen handdoeken mee te nemen, alles is aanwezig. Voor Logan is er een babybedje, en een traphekje. Ook Ronja is er van harte welkom: de tuin is omheind zodat ze lekker buiten kan spelen zonder weg te kunnen lopen :-)

Dochter en ik gaan daar heerlijk relaxen, aan huishouden hoeven we weinig te doen, want er is zelfs een vaatwasser. Ook is de eindschoonmaak bij het huisje inbegrepen. Veel wandelen (als het even droog is), en als Logan slaapt lezen en DVD's kijken (die je daar kunt lenen) is de bedoeling. Ook neem ik een mini-barbeque mee, voor geval we een droge avond krijgen...

De naam van het huisje is niet alleen leuk omdat die schots is, maar ook omdat ik zelf een poppenhuis kijkbak heb die Frasers Ridge heet!

Op nog geen kilometer afstand, dus 10 minuutjes lopen, is kinderboerderij annex speeltuin Dondertman. Heel erg leuk voor Logan, daar gaan we zeker naartoe, misschien wel een paar keer. In elk geval gaan we er woensdagmiddag mee met een huifkartocht.

En mocht het eventjes regenen (dat zou natuurlijk kunnen, lol) dan is er ook dichtbij het Natuurdiorama. Leuk voor zowel grote mensen als voor ons kleintje. Voor droog weer heb ik een wandelroute uitgeprint met heel veel uitleg erbij, zoals waar je zoal langskomt en de historie van het gebied. We komen vast tijd te kort om alles te doen, maar we kiezen wel als we zien wat voor weer het is ;-)

Donderdagmiddag na Logan's slaapje stappen we dan weer in de auto richting huis. Vast helemaal uitgerust, en met een berg foto's die ik dan wel blog. Want hoewel er internetaansluiting is, mag er geen pc of laptop mee van dochterlief: Je kunt heus wel een paar dagen zonder hoor mam, je bent gewoon internetverslaafd, dus dat is wel eens goed voor je... Tegen eventuele afkickverschijnselen heb ik gelukkig wel internet op m'n mobieltje *grijnz*

2 opmerkingen:

  1. goed aangekomen - 11 uur en zitten nog buiten. vanmiddag hier stralemde zon en warm. grote omheinde tuin waar logan en ronja lekker kunnen spelen. huisje is erg mooi en gezellig en alles aanwezig:-) grtz sjouwke en char

    BeantwoordenVerwijderen