vrijdag 3 juni 2011

Tegels en zo

Grasveld 9 dagen na het zaaien


Maaien hoef ik nog niet, maar er is al duidelijk een groen waasje zichtbaar, vooral achterin. Misschien komt daar de meeste zon? Of komt het omdat dochter daar begon met zaaien, en ze een beetje extra royaal begon? Straks gaat de tuinsproeier weer aan, die laat ik elke dag een uurtje of 2 zachtjes sproeien, als het die dag niet geregend heeft.

Creatief tuinbankje
Waar nu gras opkomt, lagen eerst stoeptegels. De helft hebben de buren opgehaald, de andere helft had dochterlief opgestapeld in de tuin. Een gedeelte in de hoek achter de plant-tafel, waar ze prima kunnen blijven. De tegels hierboven stonden in 3 hoge stapels pal naast de tuindeur, en dat vond ik wat lastig. Misschien dat andere oma die over een poosje wil, maar tot dan moesten ze een betere plek hebben.

Nu staan ze tegen de zijmuur, en vormen ze een soort tuinbankje. Ik heb ze op een lekkere zithoogte gestapeld. Maar ze zijn zo ook handig om even iets op te leggen, bv stoffer en blik, of mijn snoeischaar. Op een verhoging in het midden staat een grote plantenbak, met daarin zaadjes van de Oostindische Kers. Tijdens het sjouwen met de tegels dacht ik er ineens aan dat ik op Caro's weblog iets las over die plant, en ja die hangen leuk over dingen heen, zoals over stapels grijze tegels ;-)

Vorig jaar had ik van dochter een zakje Oostindische Kers zaadjes gekregen, en toen ik klaar was met de tegels heb ik die in de plantenbak gezaaid. Met een beetje geluk hangen er binnenkort lange slierten gele tot oranje bloemen over de tegels heen. Straks ga ik het nog jammer vinden als ik van die tegels af ben, lol.

Kamperfoelie bloeit
Vooral 's avonds ruikt het heerlijk! Ik kocht hem jaren geleden als klein plantje. Vele jaren van sukkelen volgden. Er zat amper groei in, het was is meer een warrige zooi die half over de grond groeit, en bloeien ho maar. Pas vorig jaar zaten er een paar bloemen in, eventjes. En nu ineens groeit ie als kool, klimt ie lekker langs de schutting en zit ie helemaal vol met heerlijk geurende bloemen, geel en wit door elkaar heen. Morgen maar een klosje touw zoeken en hem wat beter langs de schutting leiden. Ik was heel lang van plan hem maar weg te gooien, nu ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb :-D

2 opmerkingen: