donderdag 6 oktober 2011

26 oktober Rechtszaak

Een brief in de bus van het Openbaar Ministerie te Assen: de rechtszaak van mijn inbraak voor de Politierechter dient daar al op 26 oktober a.s. om 2 uur 's middags! 


Vorige week zei Slachtofferhulp nog dat ik voor dat Voegingsformulier wel uitstel kon aanvragen, want zo snel gaat dat toch allemaal niet... Blij dat ik toen voet bij stuk heb gehouden, en dat dat vorige week woensdag al geregeld is. Afgelopen maandag is het naar de Rechtbank gestuurd.

Als ik een verzoek tot schadevergoeding heb ingediend (en dat heb ik) dan adviseren ze me bij de rechtszaak aanwezig te zijn zodat ik dan eventueel op verzoek van de rechtbank mijn schade nader kan toelichten. Ik mag ook iemand meenemen, zoals een bekende of een familielid, een advocaat of een medewerker van Slachtofferhulp.

Nu heb ik ontzettend weinig (= helemaal geen) zin om daarbij aanwezig te zijn, maar ik vrees dat het wijs zal zijn om dat wel te doen... Tenslotte heb ik nog 720 euro schade die verder nergens door vergoed wordt, en voor mij is dat bijna een maandinkomen :-(

Ook is die dag dan de definitieve afsluiting, zodat ik het hele gedoe dan voorgoed achter me laten kan. Iemand zei me dat ik het beste zo snel mogelijk naar de huisarts kan gaan, en behandeling aanvragen bij de GGZ of zoiets, want hier krijg ik geestelijk vast nog wel last van. Heb ik meer gehoord de afgelopen weken, zoals het gevaar van een fobie, enz. Maar zo zit ik toch niet in elkaar, denk ik zelf. De beroemde Groningse nuchterheid misschien ;-)

Ik zou het allerliefste natuurlijk dochter mee hebben, want daar heb ik de meeste steun aan, in elk geval emotioneel gezien. Maar iemand van Slachtofferhulp kan ook wel handig zijn, want die hebben er vast meer verstand van dan ik. Ik weet wel dat ik die dag ontzettend zenuwachtig zal zijn, dus zelf erheen rijden in m'n eigen auto lijkt me niet zo'n geweldig plan... Ik moet er maar eens over nadenken hoe en wat, dusssss.

De naam van de verdachte wordt ook in deze brief genoemd, straks es op googelen...

PS: Een goede kennis mailde me gisteren: En zoals je weet is in zo'n geval de politie niet meer je beste vriend. Heel wat taken hebben ze afgestoten, ook al wat betreft de bezuinigingen. 


Hier ben ik het dus absoluut niet mee eens! De politie was zeer snel bij mij thuis toen buuf ze belde, ze hielden me constant van alles op de hoogte en ik kon ze altijd bellen als er iets was of als ik info wilde. De (zon-)dag erna brachten ze het proces-verbaal al bij me thuis. Hoewel dakloos hadden ze de dader 5 dagen later al te pakken. Gisteren heb ik flink wat van mijn spulletjes van ze terug gekregen. Ook als er iets gebeurt op het werk is mijn ervaring dat ze snel komen, en alles geweldig goed afhandelen enz. Van mij dus niets dan lof voor Politie Emmen, niet alleen wegens de inbraak maar ook vanwege eerdere ervaringen!

5 opmerkingen:

 1. Voordeel is wel dat er dan (op woensdag dus) markt is in Assen, en dat is op de stoep voor de rechtbank. En parkeren kun je gratis op de veemarkt, is prima op loopafstand. Dan kun je er een leuk dagje uit van maken, beter dan alleen voor deze ellende naar Assen. Hoop dat dit je goed gaat doen.


  OT: ik heb FF als browser, geen enkel probleem met blogger. En ik vind deze popup ook niet mooi. IE is prutswerk, laat je lezers een fatsoenlijk programma gebruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik hoor het wel of je mij mee wil of slachtoffer hulp.

  als je niet wil rijden zou ik met de bus gaan, heel makkelijke verbinding.

  moet het wel op tijd weten ivm oppas :O

  maar zal in ieder geval gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klasse! En als je iemand mee wilt hebben dan roep maar, ik ken de weg in Assen, en in de rechtbank ben ik ook wel geweest, als "slachtoffer"
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik mag vast ook wel 2 mensen mee, toch? Ik wil jou sowieso mee Char, en met de bus: ik weet niet hoe dat werkt en jij wel :-P

  Kunnen we daarna zoals Christina zegt ff Assen in, daar ben ik al jaren niet meer geweest terwijl ik er vroeger heel veel kwam. Lijkt me leuk als ik daar toch ben, om eens te kijken wat er veranderd is en zo.

  Denk dat Slachofferhulp mee ook wel wijs is, die weten precies wat je verwachten kunt enz. Want ik ben in m'n hele leven nog nooit in een Rechtbank geweest... (= eng!)

  Harstikke lief aangeboden Mies, maar ik weet niet hoeveel zitplaatsen ze daar hebben, lol.

  Weet ook niet of de boef daar dan ook is (= eng!), want dan moeten ze hem wel weer vinden he, wegens dakloos en zo. Of hij zit nu al weer vast, want ze zochten hem al wel weer...

  BeantwoordenVerwijderen