vrijdag 28 oktober 2011

Leren

Als ik naar school ben verveelt Ronja zich niet...
School is nog steeds leuk, en ik ga nog steeds elke dag op de fiets erheen. Wel krijgen we nu steeds meer huiswerk, het is dan ook erg veel wat we in één schooljaar tijds doen: het staat gelijk aan MBO 3, dat dus 3 jaar duurt!

Ze had vorig weekend een oude beer gekregen van mij
De eerste examens zijn al in december, dan een heleboel in januari en dan weer in juni. Vakken die afgesloten zijn worden vervangen door andere vakken. Je mag nergens lager dan een 6 voor halen, maar voor vrijwel elk vak mag je wel 2x herexamen doen, het laatste cijfer telt dan.

Die voetbalkabouter laatst hield het heel wat langer vol :-D
Van de week kregen we de studiegids uitgereikt, daarin staat per vak wat de exameneisen zijn, het examenreglement staat er in en welke diploma's je krijgt voor welke richting. Ik doe financieel administratief, maar niet iedereen heeft dezelfde lessen. Er zitten ook mensen deels bij mij in de klas die juridisch of  medisch secretaresse doen, commercieel enz. Er is maar eentje die exact dezelfde richting doet als ik, voor zover ik nu weet.

Aan het begin van het schooljaar kregen we een map met een heleboel plastic insteekhoesjes erin: voor al je diploma's. Die komt wel vol ook, aan de studiewijzer te zien! Voor ieder vak dat je voldoende afsluit krijg je een certificaat. Enkele certificaten samen geven recht op een bepaald LSSO-diploma. En heb ik alle 3 LSSO-diploma's voor mijn richting behaald dan krijg ik ook nog het overkoepelende Mercuur Plus diploma. Als je gaat solliciteren kun je dan zelf kiezen welk diploma je het meest op de voorgrond zet ;-)

Ik ga voor:
  • Telefoniste/Receptioniste (LSSO)
  • Administratief medewerker (LSSO)
  • Financieel Administratief Medewerker (LSSO)
  • Financieel Administratief Medewerker Plus (Mercuur)
Het voordeel hiervan is: als je een paar vakken niet mocht halen, zelfs niet na her-examens, dat je dan toch één of meer diploma's wel hebt. Maar natuurlijk ga ik voor de Plus!

In december doe ik sowieso examen Word 2007 (tekstverwerken) en misschien ook het typediploma (volgens de lerares wel maar ik zie dat zelf nog niet zo zitten, lol). Ook in december moeten we met een groepje van 4 een werkstuk inleveren, een soortement scriptie. Daarover moeten we dan in januari een PowerPoint presentatie houden. Voorlopig hoef ik me dus niet te vervelen ;-)

2 opmerkingen:

  1. Wow, Ronja heeft feest als je er even niet bent, haha wat een boef zeg :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, die diploma's. Nu Ronja nog het diploma interieur-help-hond deel 1

    BeantwoordenVerwijderen