dinsdag 29 november 2011

Post uit Schotland

Voor kleinzoon wou ik voor Sinterklaas wat In the Night Garden spulletjes kopen, een tv-serie waar hij helemaal weg van is. Nergens hier te vinden, zelfs niet op internet, althans niet in Nederland. Bol.com had een boekje te koop, dat ik direct bestelde. De volgende dag werd die bestelling geannuleerd wegens niet meer leverbaar :-(

in de doos zaten 2 linnen tassen, met daarin weer plastic tasjes met inhoud
Toen ik daarover mopperde op Facebook zei Jazze dat bij haar in Schotland de winkels er vol mee liggen, het is tenslotte ook een BBC serie. Ze wou gerust wat opsturen hoor, zeg maar wat je wilt. Ze stuurde me wat foto's die ze in speelgoedwinkels maakte, dan kon ik aanwijzen wat ik graag wilde hebben, lol. Ze moest er wel diverse winkels voor af, maar uiteindelijk is het allemaal heel erg geslaagd, Logan is er vast helemaal weg van, ik kan niet wachten tot ik z'n snoetje zie als ie het uitpakt! Natuurlijk heb ik me wel wat erg veel uitgeleefd met dit shoppen op afstand, maar zoals dochter altijd zegt: oma's heb je om je te verwennen ;-)

RFC Luchtverfrisser shirtje voor in de auto + sleutelhanger met button
Nu ze toch al een pakket zou sturen vroeg ze of ik nog iets anders wou? Ja graag, een leuke sleutelhanger van Rangers en een shirtje voor aan de autospiegel. Die had ik al eens gezien in de webshop, maar ze leverden toen nog niet aan Nederland, en hoewel nu wel, de porto is nogal veel... Behalve dan als er toch al een pakket mijn kant op komt :-)

Specially blended for Scottish Water
Op de valreep mailde ik haar nog of ze er ook een paar zakjes Scottish Blend thee in kon doen. Daar heb ik al veel over gehoord, Tam drinkt bv niet anders (ook geen koffie). Met AnneRie samen heb ik er al een paar jaar geleden naar gezocht in Newcastle, en hier elke theespeciaalzaak enz langs geweest: nergens te vinden. Ergens wel logisch ook, want er is me verteld dat deze thee nergens zo lekker smaakt als in Schotland, omdat ze daar erg zacht en lekker drinkwater hebben. Maar dat hebben we hier in Drenthe ook!

Het was wel lachen toen de thee uit de doos kwam: een enorme doos van 500 gram, met maar liefst 160 piramide theezakjes erin, lol. Met deze "paar zakjes" kan ik wel even vooruit, het is gelukkig nog houdbaar tot februari 2013 :-)


De gaatjes had ze opgevuld met wat pakjes shortbread. Natuurlijk in schots geruite verpakking. Dat ken ik niet, nog nooit gehad, dus erg leuk om dat ook eens te proberen :-D

Gisteren opgestuurd vanaf haar werk in Schotland met UPC, en vanmiddag al hier. Nog sneller dus als vorige week m'n nieuwe navigatie via Post.nl, en dat was gewoon binnen Nederland...

Al met al een geweldig pakket, zowel voor kleinzoon als de kadootjes voor mijzelf. Jazze nogmaals heel erg bedankt, ben er super blij mee! Roep maar als jij eens een pakket kokosbrood, hagelslag, drop, stroopwafels, enz nodig bent ;-)

5 opmerkingen:

 1. ik ben echt heel erg benieuwd naar wat je voor Logan allemaal hebt gekocht :O heb echt veel zin in zondag denk dat het wel een zeer geslaagde dag gaat worden ;)

  die dingen voor jezelf was ook een goed idee. je hebt het al zo lang over die thee nu heb je ZAT :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha ja, ik mailde of ze als er ruimte over was kwa gewicht, er nog een paar theezakjes in kon doen... lol geen 160 zakjes! Was echt lachen toen ik die uitpakte :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Scottish Blend ken ik niet, maar shortcake wel. Is een heerlijk bros koekje met veel boter wat je nog veeeeeeeeel lekkerderder kan maken met wat aardbeien en slagroom ertussen. Zalig maar wel zondig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Shortbread is erg lekker, het doet mij kwa smaak en structuur wel wat denken aan Sprits, alleen is de vorm heel anders.

  De thee is veel sterker dan wat wij hier doorgaans drinken, kan me goed voorstellen dat je dit goed kunt drinken ipv koffie. Lekker dus, die grote doos komt vast wel op :-D

  Helaas Christina, heb geen aardbeien in huis en geen slagroom :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het shortbread is geweldig joh en de Scottish blend smaakt erg jammie met een scheutje whisky.

  BeantwoordenVerwijderen