vrijdag 9 december 2011

Bowlen

Vanavond gingen we met school bowlen (je hebt dus klasse-avond, zei dochter). Om half 8 kregen we eerst koffie met iets lekkers erbij, en toen hebben we van 8 tot 10 gebowld. Wat dus echt sporten schijnt te zijn. Dat wil zeggen: flink vermoeiend, en we kregen het er steeds warmer van. Iemand zei: de kilootjes vliegen er vanaf vanavond :-)

Nu viel dat wel mee, want we kregen muntjes voor drinken, en er stond constant een grote schaal vol warme hapjes: bitterbal, kaashapje, bamiballetje en frikandelballetje, enz. met daarbij schaaltjes mosterd, mayo en ketchup. Ik had een pilsje en daarna een cola, want ik was met de auto.

wij hadden 3 banen naast elkaar
Een leraar die de hele week opschepte dat hij altijd wint viel dit jaar buiten de prijzen. We hebben een klasgenote die professioneel bowlt, wedstrijdbowlen zeg maar, en jawel, die won de eerste prijs. Nummer 2 was een leraar en nr 3 ook een klasgenote.

En toen was er nog een prijs, voor (zei de directeur) degene van wiens heel speciale technieken we allemaal hebben genoten vanavond... en dat was ik dus: als laatste geëindigd, lol. Dat verbaasde me, want er waren nog een paar niet zo goed, en ik heb zelfs een keer een strike gegooid, en 2 keer een strike bij m'n 2e gooi, maar dat heet dan anders. En heel vaak gutter, dat betekent denk ik dat de bal eerst recht op de pionnen af ging en net op het allerlaatst dan afsloeg, de goot in :-(
Guylian's Temptations - Belgian Chocolates
Ze probeerden me allemaal te helpen om de pionnen te raken. Zo zei iemand: zwaai de bal tussen je benen door en dan zo recht vooruit gooien. Dat deed ik, ik stond wijdbeens, zwaaide een paar keer de bal heen en weer, en toen vloog die uit mijn hand, naar achteren, het publiek in dus... Gelukkig werd dat geen strike :-)

Kennelijk is bowlen niet één van mijn talenten. En het valt me nog mee hoe het ging, omdat de rechterarm waar ik mee gooide vorig jaar om deze tijd van boven tot onder in het gips zat. Ook voel ik het in m'n schouder en m'n pols. Morgen werken, ik hoop niet dat ik wakker word met spierpijn!

Nog 2 weken les en dan hebben we 2 weken kerstvakantie. Daarna begint het 2e semester, met een heel nieuw rooster, en met een paar nieuwe vakken in de plaats van die waar we nu klaar mee zijn. Ook krijg ik dan boekhouden en computerboekhouden erbij. Plus de directeur vertelde vanavond dat we dan ook een verrassing krijgen, iets extra's waarvan wij de allereersten zijn die dat krijgen, als extra aanvulling op onze opleiding. Geen idee wat dat zijn zal, maar dat merken we in januari dan wel.

1 opmerking: