zondag 29 januari 2012

Nieuwe tuin

Alle buitenspulletjes staan er weer, nog wat kriskras, maar het lijkt weer vertrouwd
Toen oma vrijdag oppaste was het prachtig weer. Een heerlijk zonnetje, en de verwarming hoefde niet aan, lol. Allereerst maar sparen voor raambedekking, want een groot deel van de woonkamer heeft deze enorme ramen, waar in de middag pal de zon op schijnt! Heerlijk licht in huis, en het zal ook vast stookkosten schelen! Ook al omdat dit een geïsoleerd huis is, het vorige was van net na de oorlog en alles éénsteens.

Alles even markeren met 2 streepjes stoepkrijt :-D
En jawel, het is geen gezichtsbedrog, de ramen lopen schuin. De voorkant van het huis is recht, de tuinkant schuin. Het was zulk heerlijk weer dat we na een rondje door het winkelcentrum waar ze nu pal naast wonen, besloten om nog maar een tijdje buiten te blijven. Ook al omdat het in de woonkamer bijna 24 graden was. Wat warmpjes met onze normale winterkleren aan ;-)


Logan was nog helemaal niet in de achtertuin geweest, nu kon hij die dan ook gelijk een beetje verkennen. Er stonden alweer allerlei vertrouwde dingen. De tuin is verder een puinhoop: een smal strookje klinkers, veel grind en een totaal vermoeid ex-grasveld.


Dochter vindt het heerlijk om tuinen te renoveren, hier kan ze van de zomer haar hart weer ophalen! Ook komt er voor extra bergruimte een houten tuinhuisje in, en dat wordt vast een hele mooie. Logans papa maakt die voor zijn werk dus die weet vast al wat voor eentje dat gaat worden.

Monkey wilde ook wel even naar buiten...
Logan begint al wat te wennen aan het nieuwe huis. De eerste dagen heeft hij amper gegeten, je kon echt wel merken dat hij het allemaal heel spannend vond. En dan staan er ook nog allerlei nieuwe meubels, zoals een nieuw bankstel en mijn ex-logeersalontafel! Zijn kamertje, wat straks Babytje's kamertje wordt, is flink groter dan het vorige, net als de papa-en-mama slaapkamer. Alles is ruimer en lichter, en vooral nieuwer, want hun vorige huis staat op de afbraaklijst en was echt totaal uit de tijd. Voor de verhuizing is ook nog eens het hele huis geverfd.

Het enige dat nog moet gebeuren is Logan z'n a.s. grote nieuwe slaapkamer verven en inrichten. En als hij dan daarheen verhuisd is, compleet met een nieuw grote-mensen bed, kunnen ze het nieuwe babykamertje gaan installeren :-D

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zo'n mooi huis. Ze verdienden het echt. En wat een aparte ramen. Logan heeft het zo te zien goed naar de zin in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van piepklein flatje, via afbraakhuis naar nu een leuke gezinswoning :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja 2012 wordt echt ons jaar :D

  nieuw huisje waar ik het zeker wel 10jaar vol kan houden en nieuwe baby (Logan word al te groot :P)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yup, als Babytje der is kun je Logan dus wel aan mij geven :-D

  BeantwoordenVerwijderen