dinsdag 7 februari 2012

2 certificaten er bij :-)

Vanmorgen mochten we op internet onze cijfers gaan zien van de examens van januari, en vlak voor we naar huis gingen kregen we de volgende 2 certificaten ook gelijk al mee:

Rekenvaardigheid had ik een 8. Dit is Basisrekenen (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, afronden, breuken, procenten, verhoudingen en gemiddelden). En Bedrijfsrekenen (afschrijvingen, renteberekeningen, vreemde valuta, BTW-berekeningen, facturen en kortingen, verzekeringspremies, indexcijfers).

Rekenen hoorde ik vroeger op school altijd dat ik dat niet kon... Ik hoopte dan ook op een 6, en toen de lerares me vertelde dat ik het echt goed gemaakt had, op een 7. Een 8 had ik zelf niet verwacht :-)

Praktijkvaardigheden had ik een 10! Het schriftelijk examen ging over: baliewerkzaamheden, schrijven van telefoonmemo's en bezoeknotities, postverwerking, archiveren, kantoormachines en kantoorartikelen, persoonlijke presentatie en solliciteren. Dit is, zoals de meeste certificaten, weer een LSSO module.

Daarnaast hadden we van Mercuur hier als aanvulling op: een werkstuk schrijven (Sterke Vrouwen), en een presentatie geven. Dat mocht met PowerPoint, hoewel we daar toen nog maar net les in kregen. Ik vond PP zo leuk om te doen dat ik daar heel veel tijd in gestoken heb. Bovendien vond de leraar dat ik een erg origineel onderwerp had gekozen: ivm het werkstuk Sterke Vrouwen hield ik mijn presentatie over vrouwen die gamen, en dan met name in Runes of Magic.

De presentatie maken was gewoon heel leuk, maar hem geven niet. Ik was doodzenuwachtig, en je wordt ook beoordeeld op je uiterlijk, houding, stemgebruik, enz. Volgens leraren vindt iedereen die eerste keer eng maar gaan de meeste mensen het presenteren na een tijdje erg leuk vinden, hhmm...

Voor die presentatie kreeg ik een 9 (!!!) en voor het werkstuk een 8,7. Samen met de 10 voor het schriftelijk LSSO examen heb ik voor Praktijkvaardigheden op mijn Mercuur diploma straks een 9 staan (9,4 afgerond).

1 opmerking:

  1. Jammer dat hier geen duimpje **I like it** bestaat :) Want yes, I like it !!! !!!

    BeantwoordenVerwijderen