donderdag 15 maart 2012

Middagje bij oma


Omdat mama en papa gistermiddag naar een heel belangrijke afspraak moesten, brachten ze Logan bij mij zodra ik thuis was van school. Heerlijk urenlang genieten van de dreumes die alweer bijna een peuter is :-DVaak hoeft hij geen middagslaapje meer, maar hij was wel een beetje moe, en oma ook. Dus keken we eerst samen gezellig op de bank de DVD van zijn eerste jaar. Die stond verder de hele middag aan want het was steeds: "meer"? Gemaakt eigenlijk voor later, en voor de naaste familie, maar voor Logan is het heel leuk om al zijn favoriete mensen te zien. Hij kent die DVD al zo goed dat ie steeds vooraf al vertelt wat er nu gaat komen :-)


Oma is niet zo belangrijk. Toen mama zei: We gaan naar oma Sjouwke, was het: peelgoed, kaas, tomaat, aarbei :-)

Als ie binnenkomt heeft ie geen tijd om me te begroeten, hij rent direct achter de bank naar de speelgoedkist. Waar inmiddels ook al van alles op staat, plus het fietsje ernaast. Pas als de vloer redelijk bezaaid ligt, heeft ie oog voor andere dingen ;-)

Lekker snoepen!
Hij snoept het liefst hartig. Het koekje 's middags is nu maar saai, oma heeft veel lekkerdere dingen in huis! Vorige keer had ik er ook wat aardbeitjes bij, en dat wist ie nog precies. Dan nu maar een paar kaaskoekjes toegevoegd. Oma's horen je te verwennen, maar zulk verwennen kan zijn mama toch niets op tegen hebben :-)

Deze oude jeep van ome Rick is zijn favoriete auto bij mij
Na een tijdlang DVD kijken en spelen met vooral auto's gingen jas en schoenen aan: de fiets mocht voor het eerst naar buiten! Hij wordt boos als je zijn voetjes op de trappers zet, maar komt prima vooruit door ermee te lopen, lol. Erg snel gaat het niet, want: even schakelen! Dan moet de rem een paar keer hevig heen en weer worden geduwd. Toen ie daar moe van werd hebben we het fietsje gewoon laten staan, en zijn we verder gaan lopen.


Ronja liep aan de kant waar de sloot zit, en Logan groeit echt al in zijn rol als grote broer straks: Voorzichtig Ronja, niet vallen! zei ie de hele tijd.


In het park is ook een enorm hoge glijbaan, gelukkig heb ik hem daarbij weg kunnen houden. Die is zo hoog dat ik daar zelf niet eens op durf. Er is ook genoeg leuks waar ie al wel groot genoeg voor is.

Kiekeboe!
Aan het eind van de middag kwamen mama en papa terug, en hebben we patat gehaald, want we hadden iets te vieren. Maar daarover het volgende blogje....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten