dinsdag 22 mei 2012

Weekend in Borne

 Zaterdag haalde zoonlief me op voor een weekend in Borne.   Eerst hebben we uit mijn vijver 2 vissen gevangen. Het klusteam (Char&Feike dus) heeft zijn vijvertje helemaal schoongemaakt en opgeknapt, alleen vissen ontbraken nog.

 Na 1,5 uur in een emmer water in de snikhete auto lagen ze op apegapen, en voor ik de auto uit was met Ronja en m'n bagage had hij de visjes al in zijn frisse vijvertje gekieperd. Dit was gelijk een cursus vissen houden: Nooit doen! Je laat ze eerst langzaam op temperatuur komen... Ze lagen een hele poos op hun zijkant op de bodem, en zoon was er van overtuigd dat ze dood waren :-(

 Gelukkig kwamen ze wel weer bij, en begonnen ze hun nieuwe verblijf te verkennen. Tot zijn grote vreugde, want hij keek elke 10 minuten of ze nog wel zwommen, en ze kregen ook gelijk eten (dat ze natuurlijk nog even niet bliefden, lol).

Rechts drijft een stekje van mijn zwanenbloem, dat ie ook gekregen heeft
Terwijl schoondochter aan het werk was tot 8 uur, zaten wij heerlijk in de tuin. Tot maar liefst 11 uur 's avonds! Zoon heeft heerlijk gekookt, er is echt een goede kok aan hem verloren. Een salade van rode bietjes met geroosterde pijnboompitten en creme fraiche erdoor (onder andere), rostirondjes en zijn beroemde gehaktballen: de hele middag gestoofd in zelfgemaakte jus met laurier, kruiden, een kwart liter chileense wijn enz. Als toetje haalden de kids een literbeker ijs van van der Poel in Enschede, volgens hun de allerbeste ijsmaker van het land. Die beker zat volgepropt met heel veel verschillende smaken, zalig!

Even uitrusten, Noortje is 2e van rechts
Noor moest vroeg op, ze had een drukke zondag, dus die lag op tijd in bed. Rick en ik hebben tot 3 uur 's nachts zitten kletsen, dat nachtbraken heeft ie niet van een vreemde :-)


Noortje trad de hele dag af-en-aan op met haar tribal dansgroep (Tribalways) bij een kunstmanifestatie in Enschede, waar Rick en ik natuurlijk ook gingen kijken, samen met haar moeder en 2 nichtjes. Schitterende kostuums, maar loodzwaar omdat ze vol hangen met metalen ornamenten en belletjes enz.

Rick (in felblauw shirt) met een nichtje naast zich

 Leuk om te zien, vooral omdat we wisten dat dit allemaal improvisatie was. En toch ging het allemaal gelijk. Ze keken wat de ander deed en speelden daar dan op in. Noor en haar vriendin Karina moesten wat eerder weg voor een soundcheck, en wij gingen toen ook maar... via Van der Poel voor alweer een heerlijk ijsje :-D


Weer thuis zat ik de hele middag in de tuin met Noor's laptop en mijn boek voor me, en een ijskoude martini naast me. Rick zette de tafel rond mij vol met schaaltjes: olijven en fetta, dadels, roomkaas, tapenade, en toast, jammie! 

Toen de dames thuis kwamen had hij het eten al klaar, want ze moesten vrijwel gelijk door naar hun volgende optreden. Deze keer aten we rosti met spek erdoor, doperwten met gebakken ui en spekjes, en grote schnitzels. Er was van alles over van beide maaltijden en dat kreeg ik allemaal mee naar huis, inclusief 2 van zijn beroemde gehaktballen in een flinke hoeveelheid jus: ook zalig over rijst :-) 


's Avonds dansten Noor en Karina in het Rabotheater te Hengelo, de halve finale van het Open Podium. Helaas waren ze niet door naar de finale. Rick blij: dan kan hij tenminste die avond (bierdrinkend) de wedstrijd Nederland-Denemarken zien, lol. Weer een heel ander soort dans: wel weer iets van buikdansen, maar dan jazz en burlesque. Met alweer zo'n schitterend kostuum, deze keer een roze hoed en paars topje, volgeborduurd met kraaltjes en pailletten. Ze hadden deze dans, Diamonds, zelf geschreven (of hoe je dat noemt). Dit optreden is gefilmd door Karina's zus, maar ik kan hem helaas (nog?) niet vinden op youtube.


Het was een leuke avond, met naast Diamonds ook een paar goede bands en een steengoede zangeres. Na afloop snel naar huis om mijn bagage en Ronja op te halen en toen werd ik weer thuisgebracht. We zagen onderweg in de verte veel bliksemflitsen in de lucht, maar wij hebben geen drup regen gehad, en zeker geen onweer.

Heel erg lekker (letterlijk, lol) weekend gehad... Ronja en ik overwogen om maar eens wat langer (bv een maand of zo) te komen logeren. Noor is ook heel goed in hondjes opvoeden ;-)

5 opmerkingen:

 1. Ziet er allemaal geweldig uit. Ik wil ook zo'n lief logeeradres :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal je hun adres wel ff mailen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeft ie als kind nooit een goudvis gehad? Die je dan in het plasticzakje eerst in zijn eigen water in de bak moest hangen? Nou ja, gelukkig hebben zij en jij het overleeft. En wonen je kinderen weer (redelijk) in de buurt. Zijn ze al een beetje gesetteld na de stap van west naar oost?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, en we hadden ook altijd een aquarium, waar je de visjes in het plastic zakje in hing...

  En ja hoor, het settelen is prima gelukt. Noor is geboren en getogen in Borne, en haar familie woont daar ook allemaal. En voor Rick is het niet veel anders dan Drenthe, waar hij zelf opgroeide.

  BeantwoordenVerwijderen