donderdag 23 augustus 2012

De Rietlandertjes

Maar goed dat ze veel zomerkleertjes in de kleinste maat heeft 
Was kleinzoon afgelopen weekend bij oma ineens vrijwel zindelijk, dankzij oma's mooie nieuwe schildpad wc-bril, thuis werd dat een stuk minder. Op het potje wil hij ineens niet meer: "potje is voor babies!" en de Winnie de Poeh wc-bril die ze thuis hebben (een zachte, dus geen hard plastic zoals die van mij) die "plakt". En dus: Ik wil op de schildpad wc van oma! Dwingen heeft geen enkele zin, dan gaat ie er alleen nog maar meer tegenin natuurlijk.


Dochter was direct naar Lidl gegaan, waar ze al op waren. Vandaar gebeld naar een andere Lidl: ook alles op. Ik vanmiddag naar nog een andere: ook daar hadden ze ze niet meer, en die heeft gebeld naar het filiaal in Klazienaveen: ook niet. De enige hoop is nu nog de moeder van een buurvrouw die morgen langskomt en die voor die tijd gaat kijken bij Lidl in Hoogeveen. Intussen heb ik vanmiddag mijn schildpad wc naar ze toe gebracht, en in het ergste geval slepen ze dat ding dan voorlopig maar overal mee naartoe, lol.


We hebben een tijdje lekker buiten gezeten, en Logan was nogal dwars vandaag, hij gedroeg zich echt als een Grote Peuter: Ik ben twee dus ik zeg nee!

Oma: Krijgt oma ook een kusje?
Kleinzoon: Nee!
Oma: Oma is toch wel lief?
Kleinzoon: Nee!
Dochter: Is oma dun?
Kleinzoon: Ja!

Hahaha, we schoten allebei in de lach! Dochter had er helemaal op gerekend dat hij weer Nee! zou gillen, en oma was helemaal blij: Nu hoor je het es van een ander :-D


Ondertussen doet Jade het prima. Ze heeft het enorm druk: met eten, slapen en spuitpoepen. Gisteren zelfs meer dan een meter ver, de pas zachtroze geverfde muur zat er zelfs onder :S

Spuitluier van gisteravond... Ja, dat okergele is dus allemaal babypoep :-S
Op het consultatiebureau was ze gisteren alweer 52,5 cm (een maand geleden nog 47 cm!) en ze woog 3698 gram. Met een maand oud is ze dus nu zo ongeveer wat een gemiddelde baby bij de geboorte is. Het is nog echt een mini mensje, maar het gaat gelukkig allemaal heel goed met haar :-)


Het is ook een heel slim meisje. Als Logan wakker is dan slaapt ze, zodat grote broer alle aandacht kan krijgen. Zodra Logan naar bed gaat, middagslaapje (soms nog) of 's avonds, dan is Jade ineens klaarwakker en wil zij aandacht. Zodat hun mama nu helemaal nergens meer aan toe komt :-O

Dochterlief moest al een poos wat belangrijke telefoontjes doen, maar 's avonds nemen de meeste instanties niet op. En overdag is ze alleen met de kinders. Dus oma vanmiddag maar even oppassen, zodat zij rustig boven kon gaan zitten bellen. Lekker buiten zitten met Logan en tegelijk luisteren of Jade binnen in de box nog stil was.

Na heel even begon Jade wat te jammeren, dus die maar op mijn arm genomen. Zodra ze tegen iemand aan ligt slaapt ze heel lekker verder. En dat heeft Grote Peuter natuurlijk gelijk door:

Logan blijf van oma's bril af!
Logan, leg oma's bril nu heel snel terug op de tafel!
Logan... Nee! Niet de pootjes van oma's bril zo ver mogelijk uit elkaar trekken....

Gelukkig kwam al snel schoonzoon thuis, zodat ik heerlijk met Jade zat te knuffelen terwijl hij zich met zijn peuterpuberende zoon bezig ging houden.


Wegens alweer best laat werd er besloten om vanavond maar patat op te halen. En ineens had oma niet meer zo'n haast om naar huis te gaan: Och, Ronja kan bij nader inzien best nog een uurtje langer alleen zijn hoor ;-)

Grote broer wilde vandaag (ook) niet op de foto :-( 
Dit T-shirt, met Goofy, Mickey enz erop daar woont kleinzoon momenteel in. Hij slaapt er in en hij moet het constant aan, zowel overdag als 's nachts. Als mama het in de was stopt dan zit ie voor het wasmachine raampje te kijken hoe zijn geliefde shirt voorbij zwemt. Heel soms, maar alleen als het echt niet anders kan, heeft ie nog wel eens een ander shirt aan... Logan is een hele echte Grote Peuter dus momenteel, compleet met steeds meer een eigen mening ;-)

Toen oma toch doorging met foto's maken dook hij weg achter de box... Nee!
Is Logan nu zo groot, of is Jade zo klein?

1 opmerking:

  1. Hallo Sjouwke, hier dan een reactie op je nieuwste blog, als je mij een seintje geeft dat er wat nieuws opstaat kom ik zeker lezen hoor...maar die poep aan de muur mensen hoe krijg je dat weer schoon...hoe is het mogelijk dat het kleintje zo spuit...ik vind het weer een geweldig verhaal..en dat nee verhaal ja vertel mij wat meer dat ken ik onderhand ook wel..thx voor het delen van je verhaal...ik heb genoten om het te lezen /....xliefs Jenny.

    BeantwoordenVerwijderen