dinsdag 4 september 2012

Autoloos

Ik zit nu al een week zonder auto. Die van mij mankeert niets aan, eigenlijk zit Denise zonder auto. En zij werkt als schoonmaakster. Ze begint 's morgens heel vroeg, en werkt ook 's avonds. Op tijden en/of plekken waar ze met de bus onmogelijk kan komen. Zodoende leent ze mijn auto wel eens als ze zonder zit, maar nog nooit zo lang als nu: een hele week al!

Gisteren moest dochterlief om half 10 in het ziekenhuis zijn, en ik kreeg een mailtje van haar: Help! Ze zou dan met 2 kleine kindjes, allebei aangekleed en gevoed, om half 8 's ochtends op de bus moeten stappen, en dat is natuurlijk echt geen doen. Maar ja, ik had dus geen auto, en andere oma moest naar haar vrijwilligerswerk.

Denise bleek precies op tijd klaar met haar werk te zijn om dochter + kids op te halen, en ze naar het ziekenhuis te brengen. Ze bleef daar ook nog, om met Logan in de wachtkamer te wachten. Probleem weer opgelost :-D

Dochter had het erg druk zei ze, dus geen tijd om bij mij langs te komen. Om 10 uur ging de bel, en daar stonden ze met z'n drietjes: Logan wil zijn middagdutje bij oma doen :-)

Hier zie je duidelijk hoe klein Jade nog is: ik heb kleine handen, en haar koppetje past nog ruimschoots in één hand!
En terwijl Logan in zijn eigen kamertje boven in het grote bed sliep, sliep zijn zusje op oma! Dat beviel haar zo te zien goed, want ze kijkt hier wel heel tevreden :-)

Oma moest persé kleinzoon uit bed halen, mama werd weggestuurd. Daar zat een bedoeling achter... In de kamer naast de zijne staan alle hobbyspullen, hij noemt het, geen idee waarom: de poppenkamer. Zodra ik zijn kamertje binnen kwam gleed ie uit bed, liep naar de deur en zei dat ie even in de poppenkamer wilde kijken.

Oma pakte daar 2 gripzakjes. Waarom pak je die? Die heeft oma nodig. Logan liep naar de kist waar ooit 4 Ferrari schaalmodellen van de pomp in lagen, nu nog maar eentje. Nu en dan krijgt ie er eens eentje van me. Hij pakte het doosje met de laatste Ferrari-auto, klemde het met beide handjes stevig tegen z'n borst aan en zei: Logan heeft deze nodig. Daarom moest ie dus in de poppenkamer zijn, lol.
  • Oma: nu zijn de Ferrari-auto's helemaal op hoor
  • Logan: Oma nieuwe kopen!
  • Oma: Waar dan?
  • Logan: in de Ferrari-auto winkel!
Papa haalde ze weer op na zijn werk. Logan zei dat hij bij oma wilde blijven, en toen zei ik voor de grap dat hij dan maar gedag moest zeggen. En tot dochter's schrik deed ie dat gelijk: Dag Jade, dag papa en mama, zwaaide hij. Binnenkort moet ie maar es komen logeren. Alleen is oma de komende 3 zaterdagen alweer bezet, en wil dochter hem het liefst tijdens het weekend "kwijt"...

Vandaag kon Denise haar eigen auto weer ophalen, en dus bracht ze mij vanmiddag mijn sleutels terug. Ze had hem, naast afgetankt, ook van binnen en van buiten helemaal schoon gemaakt! Ik best wel blij, want je bent wel aan huis gebonden, zo zonder auto. Ik ben gelijk maar boodschappen gaan doen, want ik had al kattenvoer moeten lenen.

Toen ik net mijn boodschappen weg had geborgen ging de bel: Denise, dat haar auto nog niet klaar was. Natuurlijk kreeg ze dus mijn autosleutels maar weer. Misschien morgen? Intussen kan ik nu helemaal de deur niet meer uit, want ik heb wel een fiets, maar die kan ik nu eventjes niet uit de schuur halen:

Boom tegen garageklep

Zie volgende blog over het waarom ;-)

2 opmerkingen: