maandag 15 oktober 2012

Herfsttocht Anloo


Zaterdag liepen we alweer de laatste wandeling van dit seizoen, in Anloo. Officieel is het wandelseizoen hiermee voor ons nu gesloten tot het volgende voorjaar, maar in de winter organiseert wv Bargermarke zelf het Winterkwartet: 4 winterwandelingen dus :-D

En a.s. zaterdag is er nog de Snerttocht: een speurtocht alleen voor de leden, die allemaal een introducee mee mogen nemen. Andere oma gaat mee als mijn introducee :-)

En zoals de naam al zegt: na afloop eten we in ons clubhuis heerlijke zelfgemaakte snert! Snert is volgens onze kok trouwens erwtensoep die minstens een dag (en liefst nog langer) gestaan heeft ;-)

Drentse Hooglanders
Het was weer een echt mooie tocht, door de bossen rond Anloo. Zo kwamen we bv door het Pinetum. Een leuke extra was dat één van de mensen in ons groepje heel erg veel weet van coniferen en naaldbomen, hij kon van elke boom vertellen hoe die heet, en allerlei bijzondere eigenschappen opnoemen.

Naast de nodige paddenstoelen zagen we ook veel mestkevers, die trouwens heel hard krak zeggen als je erop gaat staan... *grijnz* Vooral de hoop paardenmest met erg veel mestkevers erop was een evenement.

Ondanks een voorspelling van 95% kans op regen was het gedurende onze wandeling weer droog. De beloofde regen begon pas toen we allang weer in de busjes onderweg waren naar huis. Wel was het behoorlijk zwaar lopen, glibberend over vooral heel smalle bospaadjes vol blubber.


Deze tocht was georganiseerd door De Blije Wandelaars uit Blijham. Bij elke tocht is er wel een extraatje: een grote mand met appels om gratis mee te nemen voor de dorst onderweg, of voor elke wandelaar een rolletje drop of snoep, enz.

Net op weg
Deze keer was er iets heel speciaals: toen we net onderweg waren werden we door een fotograaf op de foto gezet, en bijna aan het einde van de tocht nogmaals. Al die foto's komen binnen enkele dagen op hun website te staan, en die zijn dan gratis eraf te halen.

We zijn er bijna...
23 oktober: 2 foto´s toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten