woensdag 28 november 2012

Sinterklaas is vroeg dit jaar!

Vanmiddag bracht de postbode me alvast een grote verrassing van Sinterklaas. Wij vieren het (alle kids + kleinkids + ondergetekende oma) a.s. zaterdag, maar een heel erg lieve hulpsint stuurde me nu al 3 (!!!) pakjes, via de post :-D


Als eerste pakte ik een heel erg mooi (groot!) boek uit: Het Muizenhuis, van Karina Schaapman. Pas een paar dagen geleden hoorde ik er voor het eerst van, maar ik ben nu al helemaal fan! Een geweldig boek voor kinderen, voor oma's (en voor mama's natuurlijk), en ook voor iedereen die gek is op poppenhuizen - en wie is dat nu niet!

Een geweldig groot voorlees/kijkboek gebaseerd op Het Muizenhuis. Het Muizenhuis is een kunstproject van Karina Schaapman en is gebouwd als decor voor dit kinderboek. Karina schrijft ook de verhalen voor dit boek. Fotograaf Ton Bouwer maakt de foto's. Het Muizenhuis is gemaakt van kartonnen dozen en papier maché. Voor het interieur heeft Karina gebruik gemaakt van authentieke stoffen uit de jaren '50, '60 en '70 en allerlei soorten afvalmateriaal. Het Muizenhuis heeft een voor-, zij- en achterkant zodat men er omheen kan lopen. Het Muizenhuis telt meer dan honderd kamers, gangenstelsels en buitenruimtes. De muizen die er wonen zijn ook ontworpen en gemaakt door Karina.
Sam en Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia woont zeshoog middenachter. Ze woont daar met haar moeder in heel heel klein kamertje. Ze slapen samen in een bed. Julia is SUPER nieuwsgierig en REUZE eigenwijs. Ze houdt niet van saai en zodra ze zich verveelt gaat ze naar buiten. Op avontuur. Met haar vriend Sam. Sam woont middenvoor in het Muizenhuis. Hij woont daar met zijn vader, moeder, broertjes en zusjes. Hij heeft twee opa's, twee oma's, een paar tantes en een oom. Sam is SUPER verlegen en REUZE braaf. Als hij met Julia is, doet hij dingen die hij anders nooit zou durven. Wat Sam teveel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

Op elke bladzijde van het boek staat een kort verhaaltje, dat Logan al prima kan begrijpen als oma het hem voorleest. En telkens ernaast een paginagrote foto van Sam en Julia op avontuur in het grote Muizenhuis.

Het "echte" Muizenhuis, gebouwd door Karina Schaapman
Maar... toen lagen er nog 2 pakjes meer, en wat daar in zat?

Karina Schaapman boeken - Julia
Julia
Karina Schaapman boeken - Sam
en Sam

Lieve Sinterklaas, ik ben hier heel erg blij mee, wat een leuke verrassing! Dat worden heel veel gezellige uurtjes (voor)leesplezier, en wie weet ook wel geknutsel, want ook deze Sam en Julia moeten natuurlijk ergens in wonen ;-)

Dankjewel Sinterklaasje!


PS: klik HIER om nog veel meer over het Muizenhuis te lezen!

3 opmerkingen:

 1. Geweldig hè. Zo word je weer helemaal kind met de kinderen. Geniet ervan.
  Liefs, AnneRie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er echt leuk uit! Hoor Logan nu al roepen: wat is dat? en dat? en daar? zie je nog meer?

  Binnenkort maar keertje bij oma logeren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahaha ja... kan niet wachten om kleinzoon eruit voor te lezen! Ik vind het zelf al heel erg leuk, laat staan hoe Grote Peuter het vindt :-D

  Logeren... en dan Logan een overdosis voorlezen? Maar hij kan Sam en Julia dus ook echt zelf vasthouden en knuffelen! En die moeten dan natuurlijk ook bedjes hebben om in te slapen, enz enz enz :-)

  BeantwoordenVerwijderen