vrijdag 14 december 2012

Logeren bij Oma


Vroeger maakte ik altijd zelf kerstkaarten, maar dat was vroeger. Wel heb ik nog een flinke vracht spullen uit die tijd.


Toen ik dan vanmiddag een logé kreeg, heb ik die maar aan het werk gezet. Een tafel vol met blanco kaarten, stickers, het pak stiften dat ik gisteren van tante Siet kreeg, en... een bak vol glitterlijm! Dáár was ie vooral gek op, maar dat mocht er steeds pas als allerlaatste op natuurlijk. Nu is mijn handje ook heel mooi oma, vandaar dus ;-)


Oma deed zelf ook wel iets hoor: op 4 van de 6 kaarten heb ik een sneeuwpop of een kerstboom getekend. De sneeuwpoppen op de middelste 2 kaarten heeft Logan getekend, vrij naar mijn voorbeeldjes :-D


Vanwege de vele glitterlijm liggen ze nu te drogen, morgenvroeg gaan we samen beslissen welke kaart voor wie is, want hij weet al dat we ze niet zelf gaan houden ;-)


Daarna maar een eindje lopen, hoewel het al schemerig werd. Ik wil Ronja vasthouden! En: Ronja heeft geen schoenen, die heeft pootjes! 

Het framboosjesbos gingen we vandaag niet in: dat is te vies en te nat, en te donker nu. Rode framboosjes, en blauwe framboosjes (dat zijn de bramen). En ook witte framboosjes he oma? Er bestaan toch geen witte framboosjes? Jawel hoor, in het witteframboosjesbos!


Ik zag zo snel geen muts voor hem, dus heb ik hem maar een oude van zijn mama op gezet. Lekker warm over z'n oortjes, en hij staat nog leuk bij z'n jas ook!


Gaan we ook naar de eendjes toe? Nee, het is al bijna donker. Dan moeten we de zaklantaarn maar meenemen om de eendjes te zoeken! Dat vond ik zo'n geweldige oplossing dat we dat natuurlijk gedaan hebben. Onderweg werd er veel geschenen: op bomen, op Ronja, op oma, op auto's, en natuurlijk... op de eendjes ;-)

Even kijken of de zaklantaarn het nog doet. Gelukkig is het een oplaadbare :-)

Kindvriendelijke maaltijd ;-)
En na het eten heerlijk spelen in oma's grote bad (zoiets moois hebben ze thuis niet). Om 8 uur ging het licht uit, en nu maar hopen dat ie slaapt tot morgenochtend 10 uur. Ik heb in elk geval goed mijn best gedaan om hem moe te maken :-D

7 opmerkingen:

 1. Super leuk :)

  zolang mama iig maar een kerstkaartje krijgt ;)

  Nu hopen voor oma dat ie uitslaapt :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nog maar afwachten he, wie of er één van deze prachtige kaarten krijgt :-P

  Als ie niet uitslaapt neem ik hem gewoon bij mij in bed morgenochtend. Slapen we daar samen verder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja of je neemt hem midden in de nacht bij je in bed :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, zou ik daarom dan nu even een uurtje of 2 gaan slapen? Ben echt bek-af, lol

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kaarten. Ik wil er ook één, zei zij hebberig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja AnneRie, Logan mocht zeggen wie er eentje krijgt, en welke... en ze zijn allemaal al de deur uit inmiddels ;-)

  Maar ze zijn inderdaad heel erg leuk geworden! Ik hoopte op 1 of 2, maar we kregen er dus 6! af, en de volgende ochtend vroeg hij gelijk of we weer kaartjes gingen maken. Daar hadden we toen helaas geen tijd meer voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 3 kaarten zijn al ontvangen: mama, papa + Jade kregen er eentje, tante Siet hebben we gisteren een kaartje gebracht, en morgen krijgt zijn juf er eentje :-D

  En de rest van de hebberigen houdt de brievenbus maar in de gaten...

  BeantwoordenVerwijderen