donderdag 8 augustus 2013

Lekker gewerkt vandaag

Jade sabbelt erg graag op de oortjes van haar schaapje, en dezen hebben wel heel aantrekkelijke oren...
Bij de ingang hebben we een heel gezellige museumwinkel. Met erg veel boeken (o.a. veel Drentse), lekkere drankjes zoals een speciale kruidenbitter, ansichtkaarten, honing, enz enz. En ook veel knuffeldieren, o.a. Jade's favoriete knuffel, een heel zacht fluffy Drents schaapje, is royaal vertegenwoordigd. Schoondochter spaart schapen: kadotip! Vandaar hier dus maar wat foto's van wat schapen die we te koop hebben ;-)

Sleutelhangerschapen en potloodschapen, net iets voor schoondochter :-)
De hele maand augustus is het gratis toegang! Ideaal voor mensen die het al zo lang van plan waren maar het kwam er nog nooit es van. Bovendien is augustus "normaal" de stilste maand van het jaar. Maar niet als er een bord aan de straat staat, en het overal aangeplakt is, en er persberichten zijn uitgegaan met: in augustus gratis naar Collectie Brands...

Lui schaap
Zowel zondag als vandaag terwijl ik werkte was het enorm druk! Elk dagdeel hebben er 2 vrijwilligers samen dienst. Die begroeten de bezoekers, bedienen de kassa (winkel enz), en zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen. Ook bedien je dan in het café als de bezoekers koffie of fris willen, met of zonder appeltaart of notenkoek.

Boerderijschapen
Voor vandaag had ik een e-mail gekregen met wat administratieve taken die ik doen kon (gedaan), en verder zou Ton aanwezig zijn: als ik niets te doen had kon die me wel ergens mee bezig houden... Amper tijd gehad om zelfs maar met hem te praten!

Verstopte schapen
Een camping hier in de buurt had flink reclame gemaakt voor ons: de campinggasten kwamen vandaag massaal langs, en tegen het einde de eigenaar met zijn echtgenote ook nog, om te kijken of... Ja dus! En dan ben je dus met z'n tweetjes: alle bezoekers begroeten en wat uitleg geven, en ondertussen zit het café alweer vol met mensen die koffie en appeltaart (met slagroom) willen. Het zweet liep me langs mijn gezicht op het drukst, lol.

Geen schapen, maar een plank vol knuffelkonijnen, ook leuk!

Maar wel erg gezellig en leuk, en de middag vloog weer om. En het museum vaart er wel bij, ondanks gratis entree: het café loopt als een trein (er zijn vandaag bv 2 grote appeltaarten in hun geheel doorheen gegaan, met de bijbehorende drankjes), evenals het winkeltje. 

Kofferschapen
En voor mensen die het leuk hebben gevonden (iedereen dus) staat er een collectie oude spaarpotten bij de ingang, waar ze na afloop eventueel geheel vrijblijvend een zelf te bepalen gift in mogen gooien. Daar wordt veel gebruik van gemaakt :-)

Blije schapen
Zondagmiddag werk ik weer, van 1 tot 5, en dan zal het vast weer net zo druk zijn als vandaag, en als vorige zondag.

Maar binnenkort, als ik niet meer zo vaak in hoef te vallen wegens vakantietijd, ga ik behalve als baliemedewerker ook met iets anders aan de slag. Waarschijnlijk ga ik voorwerpen beschrijven, en opzoeken, registreren enz. Dat lijkt me erg leuk om te doen, naast het baliewerk en wat administratie waar ik tot nu toe mee bezig ben geweest, en daar is nog plenty aan te doen :-)

9 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat ik zo ver weg zit. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoog tijd dus dat je weer es bij mij komt logeren ;-) Plenty ideetjes voor mini's in zo'n museum + rariteitenkabinet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga eerst met vakantie dus ergens in de herfst misschien. Kunnen we meteen Frasers Ridge eens flink aanpakken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doen! Ik heb dit jaar helemaal nog geen vrij genomen, dus ik heb nog vakantie tegoed ;-)

  Zat er zelf al aan te denken om bv de laatste 2 weken van september en de eerste 2 weken van oktober (of zo) vrij te nemen. Ik heb tenslotte recht op 4 weken vakantie per jaar... :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben zelf tot eind september weg. Dus in oktober zou het kunnen. We mailen nog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tis stil aan de overkaaaant........

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet stoppen met bloggen! Ik lees je al jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi, er staat alweer een nieuw blogje hoor! De Poll duurt nog tot volgend weekend, maar nu al heeft 88% (8 mensen) gezegd dat ik door moet gaan, en maar eentje zegt van niet... ik vraag me wel af waarom die hier dan toch keek, lol.

  Wegens erg weinig reacties de laatste tijd vroeg ik me af of ik helemaal voor niets zat te bloggen, maar kennelijk toch niet dus. 8 mensen die JA!!! zeggen is al genoeg om mij te overtuigen hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En nu weet ik dus nog steeds niet wie deze Anoniem nu is/was.... :S

  BeantwoordenVerwijderen