zondag 22 september 2013

Moet Aragog blijven bloggen?

JA !!!!
  18 (94%) 
Nee...
  1 (5%) 
Aantal stemmen tot nu toe: 19 

Dat spreekt wel voor zich dan denk ik, dus ik blog gewoon door ;-) 
Ik zal proberen hier weer wat vaker iets te plaatsen. Ik ga ook proberen om het gedurende de maand oktober even ietsjes rustiger aan te doen, want ik loop mezelf de laatste tijd wat voorbij. Dat uit zich in rugpijn, verkouden enz. Altijd een waarschuwing voor mij dat ik teveel hooi op mijn vork heb, en beter eventjes wat gas terug kan nemen. Wat meer tijd nemen voor leuke dingen (hoewel, vrijwel alles wat ik doe vind ik leuk, lol), weer eens wat meer tijd doorbrengen met de kleinkids enz.

Wat voornamelijk druk geeft, en waar ik nu dan ook een paar weekjes vakantie van ga nemen, is dat ik verplicht 2 sollicitaties per week moet doen van het UWV. Wat me elke week uren en uren kost met zoeken naar vacatures waar ik op solliciteren kan. En dan zoek ik heel ruim, op veel gebieden en ook niet alleen in de nabije omgeving. Maar het is vrijwel ondoenlijk om iedere week zelfs maar 2 vacatures te vinden waar ik een sollicitatie naartoe sturen kan. Zodra ik mijn wekelijkse e-mail weer verstuurd heb naar mijn klantmanager begint gelijk die druk alweer: nu heb ik weer 7 dagen de tijd om er weer 2 te vinden... :-(

Natuurlijk wil ik niets liever dan een betaalde baan vinden, zodat ik van de bijstand (en alles daar omheen) af kom, maar vacatures zijn er al niet, en dan speelt mijn leeftijd natuurlijk ook nog een grote rol. 

Ik heb bv recent gesolliciteerd als hulpcaissière bij Jumbo, en er natuurlijk ook in gezet dat ik 6,5 jaar bij de pomp de kassa bediende, en momenteel bij Collectie Brands. De afwijzing: 

Helaas moeten we je meedelen dat we jouw sollicitatie, na de eerste selectie niet verder in behandeling nemen. Wij hebben na een zorgvuldige afweging geconstateerd dat andere kandidaten beschikken over meer relevante werkervaring.

Tja, zeggen dat het wegens mijn leeftijd is is wettelijk verboden he, want dat heet dan leeftijdsdiscriminatie...

Dat mijn bloggen wel gewaardeerd wordt blijkt ook uit een telefoongesprek vanochtend, plus de e-mail die ik daarover ontving van de webmaster van Collectie Brands:

Voor het werven van vrijwilligers komt er een blog. Zie voorbeeld op de drive van de CB.
Eerst inloggen en dan de onderstaande link. Je kunt er lekker thuis mee spelen. Onder de concepten staat tekst uit jouw mailverkeer met Hannie. Dergelijke verhalen zouden we er graag op willen hebben. Kijk eens en geef aan of je het leuk vindt hieraan mee te werken. 
Het is de bedoeling dat er nog een tweede blog komt (deze is al aangemaakt) voor rariteiten en dergelijke.

Ik hoor wel en als ik je eigen blog bekijk en lees dan denk ik dat jouw inbreng heel waardevol kan zijn. Als je het te druk hebt moet je dat beslist aangeven, maar ik denk dat je het wel leuk vindt.

Groeten,
Jan

Ps dit is al besproken met John en ook hij acht je hier heel geschikt voor. 

Dussss.... en ja natuurlijk vind ik dat wel heel leuk. Het ging mij er de laatste tijd een beetje om dat ik me afvroeg of iemand het nog wel eens leest, tegenover de tijd die het toch wel kost om steeds weer leuke blogjes te schrijven, liefst natuurlijk met wat foto's erbij. Maar daar ga ik nu dus gewoon weer lekker mee door!

PS: als iemand nog een vacature weet waar ik op solliciteren kan dan hoor ik dat graag! ;-)

5 opmerkingen:

 1. September al meer logjes dan in juni, juli en augustus...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga je een mail sturen, ik heb misschien nog wel tips die jij niet kent. En ik ga je vaker iets sturen waarvan ik denk dat t jou past. Al is t dan misschien niets, dan kun je toch een brief sturen en melding maken. Hoop dat t helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En deze: http://ow.ly/p63x9 had je vast al wel gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mja... inclusief de vele echt tenenkrommende spelfauten:
  je beantwoord de eerste telefoonlijn
  je ondersteund het management waar nodig
  ...enzovoorts :-(
  Maar dan nog: degene die zulke enorm kromme tekst plaatste heeft dus wel een baan, en ikke dus niet :S

  BeantwoordenVerwijderen