zondag 19 oktober 2014

Aquazoo Leeuwarden

We hadden nog steeds vouchers liggen van de Jumbo dagjes uit actie van vorig jaar, en die hebben we zaterdag maar eens verzilverd! Met de hele familie naar Aquazoo in Friesland. We komen vaak genoeg in een dierentuin, omdat we allemaal een abonnement hebben hier in Emmen, maar wie weet is deze heel anders?

Jade leest: twee, vier, vijf Ja dus, niet te vergelijken met de dierentuin in Emmen, wel heel leuk. Vooral erg veel kleine dieren, en veel soorten die we nog nooit gezien hadden. Veel kleine aapjes zoals maki's, lemuren, oeitities enz. Chars favoriete dieren, dus die genoot. Ook varanen en agamen enz, waar schoonzoon van houdt. En erg veel schattigs en aaibaars voor de kleinkids (en oma).Waarbij aaibaar dan een ruim begrip is, want Jade zei ook aai aai tegen de reuzegrote sissende kakkerlakken...Weinig hekken en glas, veel dieren waren heel dichtbij. Soms misschien ietsjes té dichtbij, zoals die enorme blauw-gele ara die vlak over Logan's hoofdje scheerde. Hoewel hij van geen dier bang is, hij heeft pasgeleden zelfs een roofvogel op zijn arm gehouden.

Aquazoo, dus overal was water
Het enige minpuntje is de catering, die is abominabel slecht. Op het hele park waar je gerust een dag in kwijt kunt, staat 1 gebouw met toiletten en eten/drinken, tevens de ingang. Het duurste wat we tot nu toe hebben gezien op onze dagjes uit. Koffie € 2,10. Dan mag je dat zelf gaan tappen uit een automaat, in een kartonnen mini-bekertje. Logan wilde graag een loempia van € 1,80. Gelukkig dat oma eerst vroeg hoe groot die zijn, want dat was meer een klein borrelhapje dan een lunchgerecht, zelfs voor een ventje van 4,5 jaar.

Jade is geen gemakkelijke eter, maar wat ze altijd wel lust zijn poffertjes. Elk dagje uit koop ik dat dus voor haar, en hier spande de prijs de kroon: € 4,50 voor 12 stuks. Die zeer duidelijk opgewarmd uit de magnetron kwamen, en niet zoals je meestal krijgt, vers gebakken in een poffertjespan. Geserveerd op een kartonnen schaaltje.

Als je hier naartoe wilt dus genoeg broodjes en drinken meenemen, want je bent belachelijk veel geld kwijt voor belachelijk weinig, van slechte kwaliteit. Service is er al helemaal niet. 
  

Jade had heel leuk contact met een stokstaartje

Hij legde zijn kopje plat tegen het raam, zodat Jade kon "aaien"Wonderlijk dat dat geitje nog niet versleten is van al dat aaien


Whaah! Wij zijn gevaarlijke leeuwen die voorbijgangers laten schrikken!
Leuk al die (heel veel) bamboe door het park, als afscheidingen. Ook de rest van de beplanting is mooi, dat is op zich al genieten.

Logan deed de speurtocht voor 4-6 jarigen
En verder zagen we o.a. otters, bevers, capibara, emoe's, walibi's, zeeberen, het kleinste soort vosje ter wereld (met enorme oren), brulapen, een vogelspin, gifkikkers, boshonden, ook veel grote en soms erg rare vogels, sneeuw-uilen, wasbeertjes, enz enz. Kwa dieren is het hier totaal anders dan in Emmen, leuk! 


Ringstaartmaki's
  
Een effen bruine maki? Mak is ie wel :-)
 En dan loop je op 18 oktober nog gewoon in je zomerkleren, met 23 graden!

Zwarte zwanen bestaan echt
Het is ons deze keer gelukt om zonder nieuw huisdier thuis te komen, maar dan alleen omdat er geen mini-aapjes te koop waren, lol.
Bovenop de uitkijktoren
Wel een heel lang dagje uit deze keer. Het was ruim 1,5 uur rijden, heen en later weer terug. Daartussendoor hebben we de hele dag gelopen, de kleintjes mochten wel om de beurt een poosje in de buggy zitten om uit te rusten. Oma helaas niet, want volgens dochterlief ben ik zwaarder dan 20 kilo :o

Geen opmerkingen:

Een reactie posten