maandag 27 april 2015

Naar Alkmaar


Ik heb nu 3 weken Kerstvakantie! Omdat ik vorig jaar behalve de zomervakantie nooit een snipperdag had opgenomen, en ook de laatste weken van 2014 heb doorgewerkt terwijl verder iedereen vrij was, moet ik "noodgedwongen" nog een heleboel vrije dagen opmaken vóór 1 juli, anders vervallen ze. O.a. dus mijn gemiste 2 weken kerstvakantie, lol.

Op de Afsluitdijk smullen van de quiche die ik van dochterlief mee kreeg  Dat is geen straf hoor, na maandenlang heel erg veel overwerken. Het komt nu goed uit omdat het op het werk eindelijk veel rustiger is, nu de 2 computersystemen waarmee ik werk gekoppeld zijn. Dat was de laatste tijd erg druk, met o.a. dagen vergaderen in Amersfoort. Nu werkt het allemaal perfect, en heb ik dus tijd om eventjes vrij te nemen. Na deze vakantie krijg ik er ander werk bij, dus dan gaat het vast gewoon weer ouderwets lekker druk worden :-)
Meeuw wacht geduldig of ik nog iets over laat (nee dus!)

Allereerst naar AnneRie en Peter in Alkmaar! Die had ik sinds vorig jaar juli niet meer gezien. Volgens de routeplanner en mijn Navigon kon ik het beste rijden via Zwolle. Vertrek zaterdag om kwart over 3, aankomst om 7 uur, met slechts 2 korte tussenstops. Terwijl ik geen files had, en het 2.17 uur zou duren...Terug dus maar niet weer de "snelste" route nemen :o

Even genieten van bloeiende bollenvelden
 
Gezellig bijkletsen :-D


Zondagochtend gingen we naar Camperduin, zodat ik de enorme veranderingen eens kon zien bij de Hondsbossche Zeewering. Als kind kwam ik daar geregeld, maar dat is nu totaal onherkenbaar geworden. Prachtig zoals het daar nu wordt met een mooi groot strand, en zelfs een lagune. Nieuwe duinen ook, met heel veel nieuw helmgras. Er is nu zelfs een heel hoog kijkduin. Alles daarover kun je HIER bekijken! En HIER staat zelfs een webcam.

Zo zag het er in mijn herinneringen uit
Daarna weer de lekker warme auto in, en een prachtig ritje langs bloeiende bollenvelden, o.a. De volgende stop was bij een tuincentrum, waar ik vooral de vele beelden erg mooi vond. Ik zag een stenen ornament dat prachtig zou staan in mijn vijver, als fonteintje, en eentje van hout die schoonzoon vast wel in zijn tuin wil hebben:

Een dinosaurus van verweerd hout, mooi!
Weer thuis stak Peter de open haard aan, en terwijl wij het langzaam weer wat warmer kregen ging AnneRie bezig in de keuken. Spannend, want ik had nog nooit geitenkaas gehad, dat klonk altijd alsof ik het vast niet zou lusten. Nu weet ik wel beter! We hebben een heerlijke salade gegeten met o.a. walnoten, spekjes, olijven en tomaat, met daarbij uit de oven een geitenkaasje op een broodje. Heerlijk!

Salade Chevre Chaud
Even na 4 uur stapte ik weer in de auto. Nu via de "optimale" route, richting Drachten/Groningen ipv via Zwolle! Onderweg naar de Afsluitdijk heb ik even een snelle voortuincache gedaan in Nieuwe Niedorp. Van cachen was het nog niet gekomen, maar ik wilde toch echt wel persé een cache loggen in Noord-Holland. Zo vaak kom ik daar niet! En ik had vorige week een Travel Bug meegenomen uit Bourtange die graag richting Utrecht wil, die is nu ook een mooi stukje verder :-)

Bij Joure lukte het deze keer om in 1x de rottige rotonde te nemen, op de heenreis heb ik hem 3x gezien, grrr. Helaas was ook dit geen erg snelle route, want vlak na die rotonde was heel Friesland opengebroken tot aan de grens met Drenthe. Overal omleidingen, en bijna nergens mocht je sneller dan 50 km/uur. Zonder verdere tussenstops was ik om half 8 weer thuis. De heenreis deed ik dus bijna 4 uur over, de terugreis 3,5 uur. En dan zegt de routeplanner dat het een ritje is van 2 uur en een kwartier...

AnneRie (en Peter natuurlijk ook) nogmaals bedankt voor de gezelligheid en de gastvrijheid, ik vond het heel fijn dat ik jullie weer even gezien heb!

4 opmerkingen:

 1. Als de routeplanner niet veel verschil heeft tussen IJsselmeer noord of zuid kies ik steevast noord. Daar staan veel minder files. Wat jouw routeplanner duidelijk mist is inzicht in files en wegwerkzaamheden. De N381 is tussen Beilen en Drachten gestremd. Hij had je beter via Stad kunnen sturen. Volgens mij staan er ook borden die dat aangeven (en gele borden hebben altijd meer gelijk dan de routeplanner ;-) Toch fijn dat je nu wel 'even' naar Alkmaar rijdt he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was leuk maar te kort. En helaas zat het weer ook niet zo mee. Met zon hadden we lekker een end langs het nieuwe strand kunnen lopen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. AnneRie in juli/augustus heb ik weer 4 weken vakantie hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, zelfs mijn baas was trots op me dat ik dat gedaan heb, rijden naar Alkmaar :-D Ik heb nergens file gehad, alleen dus die wegwerkzaamheden, ook op de Afsluitdijk waren ze bezig en mocht je deels maar 50 rijden. En nee, mijn Navigon waarschuwt me daar helaas niet voor...

  BeantwoordenVerwijderen