zaterdag 2 juni 2018

Carrièreswitch

Na 4,5 jaar met heel veel plezier werken, kwam er per 1 juni een einde aan mijn lantarenpalenjob. Helaas, maar er vond een heroriëntering plaats, waarbij mijn baan onherkenbaar werd veranderd, en nog erger: werd verplaatst naar Amersfoort! Nu vond ik Zwolle al erg ver rijden, en Amersfoort was mij net even een brug te ver 😭

Het lastigste van mijn werk vond ik zelfs na 4,5 jaar nog altijd de snelweg. Ik ben niet zo'n autorijder, en merk nu achteraf nu ik een poosje thuis ben, dat ik ineens veel minder stress heb! In het donker, met slecht weer, ik heb diverse keren bijna of hele ongelukken gezien. Een paar keer kon ik nog net op tijd met volle kracht remmen, enz.

Maar als er een deur dicht gaat, gaat er altijd ergens anders wel weer eentje open! 😉

Vorig weekend heb ik WW aangevraagd, en mijn CV op werk.nl gezet. Op maandag werd ik gebeld door een dame van Abiant die mijn CV had gezien op werk.nl, of ik interesse had in een parttime job als administratief medewerker in Klazienaveen. Eehh... jawel :-) En of ik dan de volgende dag langs kon komen voor een intakegesprek? Wederom: jawel.

Het intakegesprek dinsdag verliep zeer plezierig, en na afloop pleegde ze even een telefoontje, en kwam me daarna vragen of ik donderdag op sollicitatie wilde bij het bedrijf. Dat wilde ik wel, en ook daar had ik een zeer plezierig gesprek.

Ik had haar beloofd na afloop te bellen over hoe het gegaan was. Dat hoefde niet, want een half uur erna belde ze me zelf al. Ik vertelde dat ik er een positief gevoel over had, en dat de bedrijfsleider had gezegd dat hij haar ook nog bellen zou. Dat had hij al gedaan: en of ik morgen kon beginnen?

Nu had ik vrijdag nog een afspraak staan, dus liever beginnen op maandag, en dat was ook prima. Dus maandag begint mijn nieuwe carrière, als administratief medewerkster bij een grote kwekerij van potplanten, o.a. hortensia's. Weer heel iets anders, maar ik heb er zin in! En dit is in Klazienaveen, 14 minuten rijden over rustige weggetjes, ipv elke dag 2x een uur op de A28 😀

Inmiddels is ook de WW al toegekend. Ik verwachtte dat ik dat maar een maand of 3 a 4 krijgen zou, want ik ging uit van 4,5 jaar werken in mijn vorige job. Maar ik krijg de volle 2 jaar! Want alle jaren dat ik in de bijstand zat tellen ook mee, als je maar 52 dagen in een jaar hebt gewerkt. En dat had ik, want ondanks bijstand werkte ik bij de benzinepomp, en voor allerlei uitzendbureaus, bracht ik een tijdlang post rond voor Sandd enz. Nooit aan gedacht dat dat allemaal ook mee zou tellen! 😏

Ik heb hier eerst 6 tot 10 uren per week, maar dat is een ruwe schatting. Wie weet breidt zich dat de komende tijd nog uit. In ieder geval wordt wat ik daar verdien aangevuld door de WW voor de komende 2 jaar, en ik blijf natuurlijk uitkijken naar iets met meer uren, of misschien nog zo'n baantje erbij? 

De reiskosten naar Zwolle werden bij lange na niet gedekt door wat ik daar als reiskostenvergoeding kreeg, en nu dat wegvalt ga ik er zelfs amper op achteruit, kwa inkomen! 😃

5 opmerkingen:

  1. Hartelijk gefeliciteerd. Ik vind het echt leuk voor je. Een beetje structuur en veel vrijheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vrijheid als in genoeg tijd voor de kleinkids en hobbies, maar ook wat het werk betreft. Ik werk er alleen met de bedrijfsleider, en ze zijn aan het uitbreiden, dus misschien kan ik op den duur m'n taken daar ook nog wat uitbouwen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd! Heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen