zondag 4 juli 2010

Château de la Garde


Gezellig, AnneRie is eindelijk (hihi) weer terug van vakantie! Ze heeft me een uitgebreid verslag gemaild van waar ze allemaal zijn geweest in Frankrijk, en wat ze daar beleefd hebben. Harstikke leuk om te lezen allemaal! De afgelopen maanden had ze in een oud wijnkistje het wijnkasteel van een goede vriend nagemaakt. Ik heb hem in het echt gezien in december, toen nog niet helemaal klaar. Het is heel erg leuk geworden, en nog veel leuker voor de ontvanger omdat ze er natuurlijk zoveel mogelijk dingen in verwerkt heeft die echt met hem en zijn chateau te maken hebben:


Maandag zijn we bij Ilja Gort op bezoek geweest met de impressie van zijn Château de la Garde in het wijnkistje. Vorig jaar kreeg ik het lege kistje van hem en beloofde hem toen dat ik het vol weer terug zou brengen. Hij vond het echt geweldig, helemaal omdat ik z'n overleden vader in de linkerbovenhoek had geschilderd. Ik moest jou nog heel speciaal bedanken voor alle flessen en de kurketrekker. Want dat had ik wel even vermeld, dat die bij mijn vriendin Sjouwke vandaan kwamen ;-)


Toen ze ermee begon had ik haar alles wat ik aan miniatuur wijnspullen in huis had, toegestuurd. Want als je een wijnchateau namaakt heb je veel flessen wijn en ook wat kurketrekkers nodig natuurlijk. Vanavond maar een wijntje op nemen ;-)

 Hoewel ik de laatste tijd ook geregeld es een biertje drink. Lekker als het zo warm is, en daar zijn zoveel soorten van... die ben ik nu wat aan het ontdekken. Zo heb ik van de week een zalig ijskoud blik Newcastle Brown Ale gedronken, ik heb er nu nog eentje van over (en dan maar weer es naar Newcastle toe voor nieuwe voorraad, hihi). Nu staan er 2 flesjes Murphy's Irish Red in de koelkast koud te worden. 

Ik ben niet echt een bierdrinker, meer wijn, port en whisky, maar als het erg warm is, of je hebt veel dorst, dan is bier ook wel erg lekker. Naast de gewone bekende soorten kende ik alleen wat soorten duits en belgisch bier. Kriek Lambiek bv. Oud Bruin lust ik ook wel. Maar nu ben ik dus de UK wat aan het verkennen, kwa bieren :-D 2 opmerkingen:

  1. Leuk, opeens wereldberoemd in Emmen en bij al jouw lezers natuurlijk. LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Psssttt. Geen goede vriend hoor ;-)
    Kennis misschien.

    BeantwoordenVerwijderen