dinsdag 3 augustus 2010

Thijs & Aafke

Eindelijk kwam het er dan van, het etentje bij buffetrestaurant Thijs & Aafke in Klijndijk, nog voor mijn verjaardag, en die was begin mei! Dan weer werkte ik veel, dan weer waren er wat gezondheidsprobleempjes, dan weer verjaardagen, er was telkens wel wat :-(
Vanmiddag was ik om 4 uur bij ze. Voor ome Henk + rollator was er een taxi besteld, maar tante Siet en ik gingen alvast weg in mijn auto, nog even bij een kledingzaak langs. Waar ze het presteerde om binnen een paar minuten weer naar buiten te komen met een nieuwe broek, een rok en 2 jasjes! 
Bij het restaurant aangekomen duurde het niet lang of de taxi kwam ome Henk afleveren. We hadden allemaal flink gevast, en dus genoeg trek. Na het bestellen van onze drankjes namen we alle 3 eerst soep (de mosterdsoep was erg lekker), en daarna zijn we een paar keer rond geweest om onze bordjes te vullen met allerlei heerlijks :-)

Ome Henk heeft een aantal gebakken vissen en schnitzels verorberd, met gebakken aardappeltjes. Tante Siet en ik namen meer van alles wat kleine beetjes. 

Ik denk dat ik zo ongeveer alles wel heb gehad wat er aan vis en salades was. De zalm was zo lekker dat ik die 2x nam, gebakken champignons met kaas, heel veel rauwkost, en de rode bietjes die daar ontzettend lekker zijn. 

Een verrassing was de boboti, een zuid-afrikaanse gehaktschotel: erg lekker! Char, het recept is wel te vinden op internet (hint!).  Ik heb amper vlees genomen, want het meeste paste niet in mijn cholesterol-arme dieet (zie onder). Maar wel veel vis.  

Ook had ik een paar kleine stukjes lamsvlees. Ik kon me niet herinneren dat ik dat ooit gehad had, maar jawel AnneRie, het smaakte net zo als dat lekkere vlees op de boot terug uit Newcastle ;-)

Het was flink smikkelen en smullen, en heel erg gezellig. We vonden dat we dit wel wat vaker kunnen doen. Eens per week is misschien wat veel, lol. Maar ome Henk heeft beloofd dat we in de herfst hier zeker nog eens heen gaan :-D

En toen was het tijd voor een toetje. Daar hebben ze niet zo veel keus in, maar dat hoeft ook niet. Want... wat er wel is, naast flink grote dessert schaaltjes, is een softijs machine waar je zelf uit kunt tappen, met daarnaast een slagroom apparaat, ook zelfbediening :-)

Het oranje schaaltje was van ome Henk: softijs, slagroom, warme kersen en een slagroomsoesje.
Het rode (en volste) schaaltje was van mij: softijs, chocolademousse, heel erg lekkere koffiesaus erover en een flinke dot slagroom. Hoezo cholesterol-arm???? 

We hadden het zo druk met smikkelen dat ik helemaal vergeten was om foto's te nemen van onze volgeladen bordjes. Alweer! De vorige keer dat we hier aten heb ik geen enkele foto gemaakt, en nu alleen nadat we al bijna tonnetje rond waren. Terwijl ik wat foto's maakte van het buffet voor we naar buiten gingen, nam tante Siet nog even een paar radijsjes (uit de volle grond, en dat proef je!).

3 opmerkingen:

 1. ik heb al vaker boboti gemaakt ;) hou alleen ni zo van appel door mn warm ete :O

  ook niet door koud lol :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoef ook geen fruit in m'n warme eten, maar ben in die boboti geen appel tegengekomen hoor. Die kun je toch ook gewoon weglaten?

  Doe anders als tante Siet: alles wat ze niet lust is "Mag ik niet hebben van de dokter" ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk adres,die Thijs en Aafke.
  Ik vind buffetrestaurants eigenlijk altijd wel leuk. Precies zelf weten hoeveel of hoe weinig je opschept en als het lekker is (helaas altijd lol) nog een paar keer gaan.
  In Oosterhesselen zit ook een buffetrestaurant wat gelijk ook een Schots restaurant is.
  http://www.hetwapenvanoosterhesselen.nl/
  Ben ik één keer met de hele familie geweest :-)
  Ook geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen