zondag 12 september 2010

Legertrui
Pfff... die is nu eindelijk af! Helemaal en totaal, dus zodra ik Logan weer zie, mag ie hem aanpassen! Op de voorkant zit een okergeel zakje, waar hij z'n handjes aan de zijkanten in kan steken. Exact dezelfde kleur als de okergele knopen die ik ook nog had, op de omslagen van de mouwtjes! Die omslagen zitten alleen vast met die knoop, dus mochten de mouwen te lang of te kort zijn, dan kan ik dat nog eenvoudig veranderen :-)

Aan de achterkant zit een sluiting, zodat zeker weten zijn hoofdje hier perfect doorheen past! Gisteren zag ik in C1000 grote drukknopen, maar ik besloot ze niet mee te nemen, want die had ik vast nog wel... Verkeerd gedacht dus. Ik vond wel heel veel drukknoopjes, alleen allemaal veel te klein voor deze trui. Daar zitten nu dus nog spelden in, totdat ik (of dochter?) binnenkort weer bij C1000 geweest ben...


Toen ik eindelijk klaar was met breien, heb ik het patroon gelijk in honderdduizend kleine stukjes gescheurd! De raglan was vreselijk om te doen, vooral omdat het patroon een slechte (en soms zelfs helemaal geen) vertaling was uit het Frans. Ik ben gewend te breien in het Nederlands en Engels, breien in het Frans is echt een crime! Een eenmalig project dus! Het patroon was voor een baby van 6 maanden oud, en no way dat ik hem nog eens maak voor een grotere Logan!

Close-up van de zak en de mouwomslag. Zowel al het garen als de knopen had ik nog van heel vroeger. Stom toeval dat het oker exact dezelfde kleur was...

Nu maar hopen dat kleinzoon deze trui vaak aan krijgt! Hij is tamelijk dik en warm, echt ideaal voor een droge doch frisse herfstdag. Als je geen jas nodig bent buiten, maar wel een lekker warme trui.

De mouwen kunnen langer/korter door gewoonweg de knoop wat te verplaatsen. En mocht het truitje te kort zijn dan kan ik aan de onderkant heel simpel de steken weer opnemen, en er nog een paar centimeters aan vast breien. Maar voor nu ben ik heel blij dat ik deze klus eindelijk klaar heb, lol!


Hhmm... en ook eindelijk van dochter's gezeur af....

4 opmerkingen:

 1. Wat een klus, maar wel een prachtig resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na een nachtje onder een natte theedoek istie nu nog mooier, vooral de onderste rand en het zakje zitten nu mooi plat in model :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Annerie: Ja he... Eigenlijk best zonde om weg te geven! Misschien dat ik hem zelf hou, om aan de muur van Logan's kamertje te hangen als decoratie *grin*

  ps: gezellig dat je weer thuis bent :-D

  BeantwoordenVerwijderen