vrijdag 29 oktober 2010

Jumbo

Sinds een week of 2 heeft Emmen ook een Jumbo supermarkt. Vandaag had ik eindelijk weer eens tijd om uitgebreid boodschappen te doen, en ik was wel heel nieuwsgierig.

Helaas was ik wel te laat voor de gratis appeltaart tijdens de opening... Jumbo sluit om 9 uur, en tot zo laat werk ik ook. Ik wacht nog steeds op een supermarkt hier die open is tot 10 uur. Dat zou voor mij een uitkomst zijn in tijden dat ik constant werk. Maar ik had al veel gehoord en gelezen over Jumbo, dus moest ik dat nu toch zelf eens gaan zien ;-)

En vanaf nu ga ik er elke week boodschappen doen! De beide winkels in mijn wijk (C1000 en Aldi) kan ik dan wel naartoe als ik even dringend tussendoor iets nodig ben. Jumbo is ook vlakbij, maar ietsjes verder doorrijden.

Jumbo is veel groter, en de paden zijn veel ruimer. Ondanks dat het vrijdagmiddag was waren niet alle paden versperd door pallets en vakkenvullers, zoals hier bij C1000 altijd. Het personeel is ongelofelijk vriendelijk en behulpzaam. Zo hoorde ik een man vragen waar hij de lege flessen in kon leveren? Buiten, zei een medewerker, maar geeft u maar dan doe ik dat wel even voor u. Een vrouw zocht een artikel, de medewerker ging voor haar kijken. Hij kwam terug en zei dat het niet zo snel te vinden was, maar gaat u maar even een (gratis) kopje koffie drinken, dan kijk ik wat ik voor u doen kan. Kom daar hier maar eens om!

Natuurlijk is deze winkel groter dan de 2 in mijn wijk, maar het assortiment is echt ongelofelijk uitgebreid. Zo vond ik blij verrast een artikel dat C1000 alleen heeft als er een actie mee is, 2x per jaar. Ik heb er al vaak naar gevraagd tussendoor, maar nee mevrouw, dat verkopen we alleen als het in de aanbieding is.

Jumbo heeft het wel! Net als Fluff, waar ik dochterlief vast heel blij mee maken ga! Als kind was ze daar aan verslaafd, en nog steeds als ik in een voor mij nieuwe supermarkt kom zoek ik ernaar, automatisch. Want we hebben het al heel wat jaren nergens meer kunnen vinden. Bij Jumbo zag ik het zomaar staan, dus zodra ik weer tijd heb om kleinzoon te bezoeken, krijgt dochter een pot Fluff van me :-)

Ondanks dat het op vrijdagmiddag natuurlijk erg druk is in alle supermarkten, merk je dat hier niet, omdat het allemaal zo ruim opgezet is. Bij de kassa was er slechts 1 klant voor me, dat was secondenwerk. Bij C1000 minuten en bij Aldi gerust 10 minuten op vrijdag. Ook erg mooi en overzichtelijk is het verseiland waar alle groente/fruit, vlees/vleeswaren, verse vis en kaas enz bij elkaar staan. Met veel schalen om dingen te proeven (ik hoefde gelijk geen eten meer toen ik thuiskwam, hahaha).

Er is een zeer grote parkeerplaats, zelfs op vrijdagmiddag nog plek zat. Helaas wel betaald parkeren, en niet gratis zoals in mijn wijk. Maar bij de kassa werd gevraagd of ik ook een parkeerkaartje had? Als je voor meer dan 20 euro aan boodschappen hebt, trekken ze het parkeergeld van je kassabon af :-D

Ik had ook een bon waarmee je bij 50 euro of meer aan boodschappen een gratis fles Sunil wasmiddel kreeg. Die had ik meegenomen, want na ruim 2 weken amper tijd voor boodschappen doen had ik toch wel wat nodig.... Helaas (lol), geen gratis Sunil voor mij want ik hoefde maar 41 euro te betalen! Kwa prijs is Jumbo zeer zeker goedkoper dan C1000. Misschien niet goedkoper dan Aldi, maar daar kun je lang niet alles krijgen.

Vergeleken met vorig jaar ben ik elke maand, vooral sinds februari, flink meer geld kwijt aan boodschappen. Terwijl ik toch eigenlijk altijd wel ongeveer hetzelfde nodig ben. Ik houd mijn hele leven al een huishoudboekje bij, dus ik kan dat heel simpel vergelijken. Voorlopig doe ik nu eens per week boodschappen bij Jumbo, en ik denk haast dat die post op de begroting dan wel wat gaat zakken :-)

En er is ook een postagentschap in de winkel, zodat ik eventuele pakjes ook gelijk kan posten als ik boodschappen ga doen.

5 opmerkingen:

 1. Wilhelminastraat, waar eerder Super de Boer zat, naast de Aldi daar. 1 straat voor Cartridgeworld linksaf slaan (vanaf mij), dan kom je direct op de grote parkeerplaats erachter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn tot tien uur open :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. C1000 hier maar tot 8 uur, alleen op donderdag en vrijdag tot 9 uur, en op zaterdag al om 5 uur dicht...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De laatste Super de Boer in Emmen is tot tien uur open, moet je wel ff voor naar de Rietlanden. Ik had bij de opening van Jumbo hetzelfde met statiegeld, ze namen het krat aan en leverden het voor me in. Prettige winkel!

  BeantwoordenVerwijderen