zaterdag 27 november 2010

Politie Emmen pakt minderjarige 'bosrovers'


 

 • DVHN | Gepubliceerd op 26 november 2010, 16:35
 • Laatst bijgewerkt op 26 november 2010, 18:51

De politie in Emmen heeft vier minderjarige verdachten aangehouden na een reeks berovingen in het bos de Emmerdennen. Het kwartet, in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar, wordt verdacht van betrokkenheid bij twee van de drie gepleegde overvallen. Bij die misdrijven werden de slachtoffers van hun fiets geduwd, waarna ze onder bedreiging van een wapen hun portemonnee moesten afstaan. De vier verdachten zijn allemaal woonachtig in de wijk Emmerhout.

3 opmerkingen:

 1. mooi dat ze gepakt zijn :D geeft je misschien weer wat meer rust ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, vanmiddag maar even een lekkere boswandeling maken, droog en zon vandaag :-D
  De krant van zaterdag kreeg ik gister van tante Siet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ASSEN/EMMEN -
  Vier jongens uit Emmen van 14 en 15 jaar zijn door de Asser rechtbank veroordeeld tot straffen variërend van drie tot tien maanden jeugddetentie voor berovingen in de Emmer Dennen in oktober vorig jaar.

  De tieners moeten ook werkstraffen uitvoeren en schadevergoeding betalen. Omdat een groot deel van de straf voorwaardelijk is, komen ze woensdag op vrije voeten. De straatrovers moeten zich na hun in vrijheidsstelling houden aan meerdere voorwaarden van Jeudgzorg.

  De berovingen vorig jaar leidden tot grote onrust in Emmen en tot veel leed bij de slachtoffers, zo motiveerde de rechtbank dinsdagmiddag.

  BeantwoordenVerwijderen