vrijdag 7 januari 2011

Wandelen met Hondje

Vannacht toen ik naar bed ging, lag ze op de bank te slapen. Ik had de deur naar de trap opengelaten, en ik werd later wakker van een klein hondje dat me likjes gaf en toen tegen me aan ging liggen slapen :-)

Ze ziet me al wel als haar baasje denk ik, want ze loopt me constant achterna. Zelfs als ik naar de wc ga! Als ik achter de pc zit, ligt ze op mijn voeten. Toen ik net thuis kwam van boodschappen doen werd ze helemaal dol en begon ze te "lekken". Ik heb haar toen snel opgepakt en buiten gezet, voor een plasje. Als beloning (ook omdat ik zo lang weg was) kreeg ze een kauwbot, waar ze nu druk op ligt te kluiven :-D

Toen mijn hulp vanmiddag kwam, ging ze achter mijn rug liggen, eng een vreemd mens. Maar een poosje later ging ze toch boven kijken wat de hulp aan het doen was. Andere oma kwam op "kraamvisite", en die heeft haar vastgehouden en later lag ze zelfs naast haar op de bank. Nieuwe mensen zijn wel een beetje eng, maar even later mogen ze haar best oppakken en aaien.
Andere oma heeft een heel bange miniatuur JR. Die moet niets hebben van grote honden, maar eigenlijk wil die wel spelen met katten omdat die een beetje meer haar formaat zijn. We gaan binnenkort eens proberen of die twee vriendjes willen worden. Allebei klein, en allebei angstige verlegen meisjes ;-)

De middagwandeling was net als gister: niet vooruit te slepen! Ze loopt liever op de sneeuw die er nog ligt, dan op stoep/straat. Helemaal niet gewend aan iets anders dan gras (of sneeuw) aan haar pootjes. Plassen en poepen doet ze dan ook alleen maar op de oude sneeuw: prima, want ik wil haar sowieso leren dat ze niet op straat/stoep iets mag doen! Haar oude baasje deed de voordeur open, ze deed haar behoefte op het gras voor het huis en dan snel weer naar binnen. Aan de lijn lopen, of buiten op straat, had ze nog nooit gedaan.

Ik heb haar zachtjes voortgetrokken tot het eind van het pad, haar steeds aanmoedigend. Toen een stukje Frolic (van buuf gekregen) gegeven. Ze liep al iets meer mee uit zichzelf. Een stuk verderop, na een plasje, weer een stukje Frolic gegeven, en toen bleef ze keurig naast me lopen, even later zelfs met haar staart omhoog in een krul! Ze keek daarbij de hele tijd gelukzalig naar mij omhoog. Of... naar de jaszak waar de Frolic in zat, lol. Half uur gewandeld, meest over stoep/straat, ik vind het al heel goed gaan!

Zoonlief belde, en van hem kreeg ik heel erg veel adviezen over hondenopvoeding. Hij heeft zijn Jenny, die zich keurig gedraagt, terwijl dat echt een probleemhondje was toen hij haar kreeg, op een leeftijd van een jaar of 6.

4 opmerkingen:

 1. Ik kan je natuurlijk altijd helpen met vragen op het gebied van hondengedrag maar dat doe ik niet :) Het leuke is om het zelf allemaal te ontdekken :) Misschien is het wel verstandig om met het hondje op cursus te gaan. Dit aangezien hij nogal wat angsten heeft en stress reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Cassie: dan kom je maar es weer logeren, kun je voor hondenfluisteraar spelen :-P

  Cursus... kweet niet... ze is ook erg bang voor alle andere honden, en op een cursus zijn er natuurlijk altijd een stuk of 10.

  Denk dat het beter is om haar eerst langzaam-aan te wennen aan dat soort dingen, gewoon rondom huis en zo. Het gaat al heel goed denk ik zelf, en snel ook (ze is super-intelligent).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LOL!! Dat kan juist ook een probleem zijn :)
  Straks gaat ze je nog helpen 'verbouwen' en dat soort dingen. Omdat ze zo lekker druk is zal je haar bezig moeten houden, anders gaat ze zelf 'leuke' dingen verzinnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat doet ze al, zie de blog over mijn ex-plumeau ;-)
  Gisteren heeft ze de clivia ontdekt, en is ze lekker wezen graven toen ik even niet op haar lette, de aarde lag door de hele kamer heen, lol. Maar als ik dan 1x goed boos doe dan doet ze zoiets ook gelijk niet weer :-D

  BeantwoordenVerwijderen