dinsdag 15 februari 2011

Passantenonderzoek

Toen ik net even ging lopen met Ronja, zag ik rechts van me toen ik het achterpad uitkwam, een groepje mensen in donkere kleding staan. Wel een stuk of 6 tot 8. Langs het park, waar ik vaak loop. Daarna ga ik dan langs het bos, daarna langs de flat waar verleden vrijdagavond een man (met klein hondje) is neergestoken, en zo weer terug mijn straat in...

Terwijl ik nog twijfelde of ik wel die kant op zou gaan, vanwege die groep (hangjongeren?) kwam er eentje recht op me af lopen. Toen ze dichterbij kwam zag ik een logo en handboeien aan de riem. De politie, bezig met een passantenonderzoek.

Het verhaal ging eerst dat ze dezelfde avond nog de dader aangehouden hadden, een man van 40. Dus iedereen hier dacht: het zal wel een ruzie geweest zijn tussen 2 mannen die mekaar kennen, en dus geen enkele reden tot zorg voor die hier wonen. Vanochtend stond op de website van het Dagblad v/h Noorden dat de man er niets mee te maken had, en weer vrij gelaten is. Dus loopt de onbekende dader nog rond...

De agente schreef mijn naam en adres op, en stelde me vragen zoals wanneer ik daar loop, of ik er vaker loop, of ik er vrijdag ook liep. Jawel, maar toen ik er langs kwam was alles al afgezet. En ik heb niets gezien of gehoord. Zelfs de sirenes e.d. niet, ik kwam er pas achter dat er zo vlakbij iets gebeurd was die avond toen ik werd gestopt door de politie.

Ik zei haar dat ik vanavond dan maar de andere kant op ging lopen, omdat zij daar bezig waren mensen te bevragen. En omdat het misschien niet zo veilig is, mijn vaste avondrondje? Daar kan ik niets over zeggen, zei ze, maar misschien zou u voortaan wel de andere kant langs kunnen lopen? (= langs bewoonde straten). Hhmm, dus wel :-(

Net weer thuis belde de achterbuuf. Die hebben rondom hun huis infraroodcamera's hangen, de beelden slaan ze op op hun computer. Vanmiddag was er een speciale eenheid van de politie langs geweest om hun opnames van de afgelopen dagen te bekijken. We zagen jou ook langs lopen zei ze, soms wel om 1 uur 's nachts, of nog later.

Tja, ik loop graag even voor het slapen gaan, langs het park en de bosrand. En alles is dan heerlijk rustig en stil buiten, ik kom nooit iemand tegen en voel me er altijd veilig. Nog steeds eigenlijk. Maar misschien moet ik nu toch es wat banger gaan worden?


Verdachte steekpartij vrijgelaten; politie zoekt getuigen
Emmen, 15-02-2011 • De dader van het steekincident op de Kerspellaan in de Emmer wijk Angelslo is nog spoorloos. 


Vrijdagavond rond 21:15 uur werd een 64-jarige Emmenaar tijdens het uitlaten van zijn hond van achteren gestoken met een steekwapen. Later die avond werd een 40-jarige Emmenaar aangehouden, maar hij blijkt niet de dader te zijn. De 40-jarige Emmenaar werd zondagmiddag in vrijheid gesteld en hij werd heengezonden. De politie is op zoek naar getuigen. De dader is een blanke man van 1,90 meter met halflang donkerblond haar tot over de oren. Hij is vermoedelijk tussen de 35 en 40 jaar oud. Hij droeg een donkergekleurde lange jas tot op de knieƫn.Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Emmen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

3 opmerkingen:

 1. Vind het toch wel eng hoor Arrie, Zolang zo'n gek niet gevonden is... Banger hoef je niet te worden. Maar wel verstandig. Totdat ze hem hebben daar niet midden in de nacht gaan lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja die man is daar neergestoken om kwart over 9 's avonds... dus niet 's nachts. Wie weet is de dader een ochtendmens en is het daar na middernacht wel veilig? lol

  Maar ja, ik loop na donker nu door verlichte straten waar huizen staan, op nogal dringend verzoek van o.a. Tam en dochter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag stond in de krant dat de politie de vermoedelijke dader heeft gearresteerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen