woensdag 16 februari 2011

10 maandjes

Helaas nog steeds geen nieuwe foto. Dochterlief stuurde in het begin elke maandag een mailtje met foto's aan alle naaste familie, maar helaas is ze daar mee gestopt. En oma is veel te druk met spelen, knuffelen, boekje lezen als ze hem ziet. Pas als ik dan weer thuis ben, of hij naar huis, denk ik eraan dat ik best een foto (of 25) had kunnen maken :-(

Wel heeft dochter een geweldig filmpje van Logan gemaakt. Ze doet momenteel een cursus films maken. Dit was haar huiswerk, en ze kreeg er een 9 voor! Nog even wachten tot ze is afgestudeerd, en dan kan iedereen haar inhuren voor het maken van een film van bruiloften, partijen, verenigingen, of waar men maar een film van wil hebben! Als ze dit filmpje op youtube zet dan staat het hier direct ook, dat is beloofd. Want dat is ook best een beetje reclame voor wat ze kan, en waarmee ze straks graag haar centjes wil gaan verdienen!

Logan groeit als kool, maar meer in de breedte dan in de lengte. Zoals het nu lijkt wordt ie een sterke brede kerel. Kwa kleding heeft ie al maatje 1 jaar, terwijl de mouwen dan altijd te lang zijn. Hem geregeld meten dus als ik voor hem brei!

Helaas brabbelt hij nu niet meer zo gezellig: Hij heeft uitgevonden dat ie kan gillen. Als een gillende keukenmeid, zo hoog en hard dat de glazen ervan breken. Niemand vindt dat leuk, de beste tactiek momenteel lijkt negeren. En hopen dat dit weer snel overgaat. Wel kent ie al wat woordjes, de poezen bv heten nu bam.

Hij komt al zelf vanuit liggen naar zitten, vooral op de commode tijdens het verschonen en aankleden lukt dat erg goed (hihi). Hij beweegt zich voort door zittend een beentje te buigen, bijdraaien. Andere beentje buigen, weer bijdraaien. Zigzaggend kost het hem wel wat tijd, maar hij verplaatst zich zo wel. Kruipen wilde hij nooit proberen, want hij heeft al sinds zijn geboorte een hekel aan op zijn buik liggen. Tot vandaag...

Hij was met mama op bezoek bij een vriend, en wilde dolgraag een elfje met wierookbrander pakken. Dat kon lekker niet, want hij zat er veel te ver vandaan. Even later had ie hem toch te pakken... en toen ze wel op hem gingen letten bleek dat ie er tijgerend op zijn buik naartoe kroop. Vanmiddag ging ik even langs en jawel, ook naar mijn autosleutels tijgerde hij in no-time, het kontje kwam ook al even omhoog, dus wie weet begint ie nu toch nog te kruipen?

Staan vond ie al maanden leuk, als je hem vasthield. Nu trekt ie zich overal aan op en staat ie dan uit zichzelf. Als mama beide handjes vasthoudt loopt ie ook al een paar stapjes, en dan kraait ie het uit van plezier. Lopen wordt vast zijn volgende hobby :-D

Als hij iets vast heeft en je vraagt of je het mag hebben dan geeft hij het. Begonnen als spelletje, is dat nu best handig. Als mama zijn sokjes aan wil trekken zegt ze: Geef maar aan mama, en hij geeft keurig het sokje af.

Ons kruimeltje groeit dus als kool, zowel kwa kilo's (inmiddels al 11) als wat ie allemaal kan. Ik beloof dat ik de volgende keer toch echt weer eens wat foto's maak, als zijn mama er niet weer eens een paar stuurt! Volgens een collega van me die hem verleden week zag, is hij zo'n knappe baby dat ie direct zou worden aangenomen als acteurtje in reclames voor pampers, olvarit, enz. maar dat doen we maar niet. Hij speelt alleen de hoofdrol in de films die zijn mama maakt ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten